stitasta zlezda(t3,t4,tsh)

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
andjelina92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2012 12:40 pm

stitasta zlezda(t3,t4,tsh)

Post od andjelina92 »

tsh-0,11 t4-125,3 t3-5,50 imam 44 kilograma,i cesta gusenja. Zanima me koliko je normalan taj tsh i sta su njegove posledice. unapred hvala
mirjanica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2012 9:52 pm

Re: stitasta zlezda(t3,t4,tsh)

Post od mirjanica »

Molim vas ako bi neko mogao da mi odgovori na sledece pitanje.
Pre tacno mesec dana uradila sam hormone tsh i ft4, prvi je bio nemerljiv 0,009 a drugi pak suvise povisen - 55! Hitno su me poslali kod endokrinologa koji je konstatovao Hipertireozu i dobila sam lek PTU da pijem i da za mesec dana dodjem na kontrolu. Danas sam ponovo uradila test, i ft4 je sada po meni u redu - 18, ali je taj tsh i dalje ispod svake granice, 0,006. Ovih dana cu sa rezultatima otici kod doktora, ali ako mozete da mi kazete sta to zapravo znaci, da je jedan bio toliko povisen a drugi toliko nizak, i posle terapije od mesec dana prvi se regulisao a tsh ostao nemerljiv.
Zelim da napomenem i vaznu stvar, a to je da sam trudnica u 4. mesecu, i da mi je ovo tek sada otkriveno, ranije nikada nisam imala problema. Hvala puno unapred!
Odgovori