iritabilni kolon
iritabilni kolon
Molim Vas pomozite, ukoliko neko ima problem slican mom volela bih da mi odgovori. Naime pre oko 6 meseci posle silnih pretraga konstatovan mi je iritabilni kolon. Ali trazeci po forumu jos nisam naisla na slican problem izazvan I.K. Kod mene je skoro svakodnevno prisutna bol u donjem delu stomaka, sa leve ili desne strane pupka. Bol nije ne podnosljiva, ali je tako cesto prisutna da umesto da se smirim , jer su mi doktori preporucili bez nervoze, mene bol jos vise unervozi. I jos jedna stvar koja me stvarno muci je to, da i kada me ne boli stomak, ja saginjanjem ili voznjom bicikla imam osecaj da nesto pritiskam u stomaku pa se bol ponovo javlja. Da li je moguce da su mi creva toliko napeta da njih pritiskam i da se bol zbog toga javlja. Posto se prvi put javljam, nadam se da ce se neko javiti sa ovakvim ili slicnim problemom i malo me umiriti, jer ovo je ne podnosljivo.
Re: iritabilni kolon
Jesu li ti uradili kolonoskopiju?
Ma uradili su da kazem do pola, ali posto je meni bilo jako bolno prekinula sam na svoju inicijativu, sada mi je doktor preporucio da uradim kolonoskopiju sa totalnom anestezijom. Ovaj deo sto je pregledao bio je cist. Tako da mi je on rekao po ostalim nalazima da je siguran da je I.K. i dao mi colospa-retard lek koji meni bas i nije pomogao.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nisi napisala,imas li jos nekih simptoma osim bolova? Prolivi,zatvori,kakva je stolica,koje velicine i jel je formirana ili mozda u delicima i neformirana?
Da li si isla kod beogradskog gastroenterologa?
Ne znam zasto nisu odmah uradili pod anelgosedacijom? Pod totalnom se ne radi,jer nije operacija u pitanju,vec te samo uspavaju,kako bi se opustili misici i nervi i ne osecala bol.
Ja imam Candidu povecanu u crevima i posto sam imala uzasne grceve,prolive,milion dr. tegoba,a nalaz kolonoskopije bio uredan,zakljucili su da je Irutabilni kolon.Neko to zove sindrom nervoznih creva,ali ja se sa tim ne bih slozila.Meni creva nisu nervozna zbog mog nerviranja ili sama od sebe,vec iskljucivo od ishrane koja pospesuje Candidu.Cim drzim dijetu,bolje mi je,pa makar imala i hiljadu stresova.
Gastro sa VMA mi je rekao da mnogi sa iritabilnim kolonom imaju povecanu Candidu.
Da li si radila pasazu creva? MR creva? Ginekoloski UZ,uroloski?
Da li si isla kod beogradskog gastroenterologa?
Ne znam zasto nisu odmah uradili pod anelgosedacijom? Pod totalnom se ne radi,jer nije operacija u pitanju,vec te samo uspavaju,kako bi se opustili misici i nervi i ne osecala bol.
Ja imam Candidu povecanu u crevima i posto sam imala uzasne grceve,prolive,milion dr. tegoba,a nalaz kolonoskopije bio uredan,zakljucili su da je Irutabilni kolon.Neko to zove sindrom nervoznih creva,ali ja se sa tim ne bih slozila.Meni creva nisu nervozna zbog mog nerviranja ili sama od sebe,vec iskljucivo od ishrane koja pospesuje Candidu.Cim drzim dijetu,bolje mi je,pa makar imala i hiljadu stresova.
Gastro sa VMA mi je rekao da mnogi sa iritabilnim kolonom imaju povecanu Candidu.
Da li si radila pasazu creva? MR creva? Ginekoloski UZ,uroloski?
Pozdrav, skoro sam naišao na Cai-Pan 100% čisto etarsko ulje od japanske mente koje se inače preporučuje za lečenje IBS-a. Pošto je ulje potpuno prirodno, a ima i široku primenu, preporučujem da probate. Više informacija o Cai-Panu možete naći na netu, ja sam ga kupio u apoteci a video sam da ima da se uzme i preko neta... Nadam se da sam bio makar malo od pomoći...
Ja se mucim oko 8 godina sa stomakom.Rezultati su mi dobri,stolica,urin,ginekoloski. Bol je prisutna sad vec skoro stalno,uglavno krene ujutru posle velike nuzde. nekad ceo dan ne prodje. Popijem nekad i 3 Baralgina u toku dana. Imam puno gasova. Koji tesko izbacujem. Na irigografiji se vidi da je transverzalni deo jako izduzen i spusten. zbog toga sve sporije prolazi za vreme varenja. Bicikli ni ja ne mogu da vozim. Nekad ne mogu da se ispravim od bolova. sad sam, bila pre 2 ned. kod gastroenterologa , rekla je da nije nista opasno, posto ovoliko dugo traje,ne pogorsava se. sad sam dobila uput za magnetnu donjeg i gornjeg abdomena. Moram cekati 10 meseci da se to obavi,posto je dr . insistirala da bude u Kamenici,zbog kvaliteta aparata i doktora. Kolonoskopiju mi je spomenula ali i dodala da bi bila jako bolna ,zbog polozaja creva i ne radi se u anagosedaciji u toj bolnici. Videla sam coveka kome su je radili dok smo mi cekali ,uzasno je izgledao, jedva hodao.Strasno! Zna li neko gde se u Novom Sadu privatno radi kolonoskopija i koliko kosta?
Od lekova sam dobila Iberogast kapi,na bazi bilja, kostaju 480 dinara. Sad 5 dana uzimam i nema promene. Kupila sam i ulje lanenog semena,dvaput dnevno pijem 2 supene kasike.Stolica je svakodnevna. Ali je taj pritisak stalno tu i ne usudjujem se nigde krenuti. Jako sam ocajna zbog tih bolova, postala sam mrzovoljna,jednostavno nisam vise ona stara. Za sve ove godine probala sam zapravo svasta,cajeve,Probiotik,Espumisan.....nista tu nije pomoglo. Isla sam psihijatru.....na poslu sam dala otkaz ,pre 6 godina, jednostavno nisam mogla raditi u trgovini, tegliti,smeskati se. Imam 42 godine.
Reci mi molim te Colospa-retard.....kakav je to lek? Doktorica je to spomenula ,kao ako ovaj Iberogast ne pomogne.
ne znam za homeopatiju ?! Ma sve bih probala,samo da prodje.
Od lekova sam dobila Iberogast kapi,na bazi bilja, kostaju 480 dinara. Sad 5 dana uzimam i nema promene. Kupila sam i ulje lanenog semena,dvaput dnevno pijem 2 supene kasike.Stolica je svakodnevna. Ali je taj pritisak stalno tu i ne usudjujem se nigde krenuti. Jako sam ocajna zbog tih bolova, postala sam mrzovoljna,jednostavno nisam vise ona stara. Za sve ove godine probala sam zapravo svasta,cajeve,Probiotik,Espumisan.....nista tu nije pomoglo. Isla sam psihijatru.....na poslu sam dala otkaz ,pre 6 godina, jednostavno nisam mogla raditi u trgovini, tegliti,smeskati se. Imam 42 godine.
Reci mi molim te Colospa-retard.....kakav je to lek? Doktorica je to spomenula ,kao ako ovaj Iberogast ne pomogne.
ne znam za homeopatiju ?! Ma sve bih probala,samo da prodje.
Pozdrav Srles, nisi napisao da li i ti imas iritabilni kolon i da li ti CAI-PAN 100% pomaze?
MAMASAKI pitala si za privatnu ordinaciju u N.S-u. Ja sam bila kod gastroenterologa Dr. Zorana Mrđe koji radi u privatnoj klinici ,,Dr. Dijana Kovačević,, u N.S-u. u ulici Futoški put br. 1 i oni rade kolonoskopiju sa totalnom anestezijom. Košta 20.000 dinara. Evo ti i broj telefona pa možeš još sa njima da se posavetuješ, tel 021/66-10-336. Što se tiče kapsula colospa retard, meni nisu pomogle, a da ti kažem da jedna kutija košta 1.150 dinara. Ja sam sada počela da koristim kapsule TODOXIN i neku mešavinu čajeva po preporuci Dr. Todora Jovanovića. Mogu ti reći da me sada stomak ređe boli. TODOXIN možeš nabaviti u Bul Oslobođenja 4, ako si iz N.S-a ili okoline, probaj. Nadam se da će ti ovo moje dugo izlaganje barem malo pomoći.
MAMASAKI pitala si za privatnu ordinaciju u N.S-u. Ja sam bila kod gastroenterologa Dr. Zorana Mrđe koji radi u privatnoj klinici ,,Dr. Dijana Kovačević,, u N.S-u. u ulici Futoški put br. 1 i oni rade kolonoskopiju sa totalnom anestezijom. Košta 20.000 dinara. Evo ti i broj telefona pa možeš još sa njima da se posavetuješ, tel 021/66-10-336. Što se tiče kapsula colospa retard, meni nisu pomogle, a da ti kažem da jedna kutija košta 1.150 dinara. Ja sam sada počela da koristim kapsule TODOXIN i neku mešavinu čajeva po preporuci Dr. Todora Jovanovića. Mogu ti reći da me sada stomak ređe boli. TODOXIN možeš nabaviti u Bul Oslobođenja 4, ako si iz N.S-a ili okoline, probaj. Nadam se da će ti ovo moje dugo izlaganje barem malo pomoći.