HITNO POTREBAN ODGOVOR
HITNO POTREBAN ODGOVOR
POSTOVANJE , moj otac od pre godinu dana ima oticanje nogu povremeno , da bi se jedan dan naduo bukvalno ceo , odvela sam ga u KBC Z vezdara gde su mu uradili pregled i ove rezultate Lab ER 5,04 ,HGB 14,8 , LE 8,6 , PROTEIN 62 , GLUKOZA 5,6 I CK 47 CK-MB-21 . Dg TBC miliaris pulmonum.insuff.cordis congestiva.HTA. dobio je sol.nasl looml+amp.lasix sest /i .v.inf+ 2 gr kc1 . i da nastavi lasux tablete 2x 1 tokom tri dana zatim 1x1 svaki dan Spironolacton 25 mg . i za sedam dana da se javi u ATD radi dalljeg lecenja . otisli smo opet u kbc zvezdara i rekli da odemo u Klinicki centar , otisli smo i tamo ga je doktorka pregledala i toliko se zacudila kako su mu postavili dijagnozu da ima tuberkulozu ??? na pregledu grafije srcana senka mu je manja i opisane promene koje su bile su manje izrazene . DG inssuff.cordis congestiva . napisala je da je potrebno uputiti ga u bolnicu opsteg tipa radi daljeg lecenja srcane insuficilencije i primene intezivne diuretske terapije i da nema indikacija da se radi o primarnom oboljenju pluca . problem je u tome sto tata nikako nije hteo da ide kod lekara do dana danasnjeg (tesko je sa starijuma ) nekako sam uspela da ga nagovorim da sutra odemo jer je zadnjih mesec dana opet poceo da sa naduva tj noge da mu oticu pio je lasix i to je to . . molim vas da mi odgovorite sta da radim i da li je to mnogo opasno ja sam inace mnogo osetljiva i zao mi je tate kazite mi sta sad da radim i gde da odemo ?? unapred hvala i pozdrav .