Pozdrav
Imam 27 godina
Zadnjih par godina sam imao aritmije koje su na kraju kako se ispostavilo, bile posljedica problema sa zelucem, zajedno sa anksioznoscu...
Radio sam ultrazvuk srca, holter ekg... Sa srcem sve ok, osim zabiljezenih aritmija, koje nisu bile zlocudne. Nisam radio gastroskopiju, ali sumnjali su na hiatus herniu. Uglavnom, otkako sam regulisao zeludac, nemam vise ni preskakanja, apsolutno nikako..
Ponekad primjetim, prilikom seksualnog odnosa, u odredjenim trenutcima, kad se preforsiram i puno uzbudim, pojavi se osjecaj boli u predjelu prsa.. To mi se desavalo i prije, prije par godina..
To traje nekih 15 sekundi do pola minute najvise, cim odmorim kratko, bol postepeno prolazi i mogu se vratit aktivnosti, stim da obicno pazim da se ponovo ne preforsiram. Bol je vrlo cudna, i bas osjetim kao da dolazi od srca, blago se siri u ramena, osjetim blagu tezinu u tom trenutku, vrtoglavice nemam.
Uz ovo cu napomenut da sam zadnjih godina otkako su se bili pojavili problemi sa preskakanjem srca, bio vrlo neaktivan fizicki, pusac, imam neku fobiju prema fizickim naporima..
Da li je ova bol normalna, obzirom na moju losu vrlo losu fizicku kondiciju??
Da li bi mi pomoglo jacanje kondicije?