Pogledala sam prvo poruke na ovu temu,ali,najbolje da objasnim svoju situaciju.
Imam 28god,redovne cikluse,na 26 do30 dana.Nisam ranije imala nikakvih problema,na pregledima sve ok,sem upale jajnika,koju sam lecila.Nisam radjala.
Sredinom oktobra sam napipala mali cvoric na levoj dojci,koji nije bio bolan,ali sam ja svakako otisla na pregled kod ginekologa.Doktorka mi je prepipala grudi i pazuh i konstatovala da je sve u redu i da nema potrebe da se ide na ultrazvuk.To sto sam ja napipala.kako mi je objasnila,nije nista strasno-nisam je najbolje razumela da li je zlezda ili nesto drugo,ali kazala mi je da "nema dubinu"i da nema razloga za brigu.Juce sam osetila kao da je ta grudvica malo narasla i postala je bolna na dodir.Nalazi se kraj bradavice,boli samo na dodir,bol nije vezan sa rukom ili pazuhom.Juce mi je bio 11 dan ciklusa;inace u PMSu imam bolne grudi,osetljive na dodir.Pre ovoga nisam imala nikakvih problema sa grudima.
Zanima me sta bi moglo da bude u pitanju.Na pregled idem tek 9.januara,jer moja doktorka ne radi ranije,ali malo sam uplasena,pa bi mi pomogao neki savet ili komentar...
Hvala unapred...
bolan cvoric na dojci
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 4:10 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: bolan cvoric na dojci
Pozdrav,
imam jedno kratko pitanje na temu: Naime, imam 25 godina, i nisam jos uvijek radjala. Menstrualni ciklusi su mi redovni (jedan mjesec 24 dana, jedan mjesec 28 dana i tako naizmenicno bez ikakvih kasnjenja). Osim cestog tzv. "bijelog pranja" nemam nekih tezih problema. Odnosno nisam imala doskora, kad me je pocela da boli lijeva dojka. Bol nije jaka, ne stvara mi smetnje, ali sam pregledom u vise navrata "napipala" manju kvrzicu na samom rubu dojke - prema pazuhu. Prilicno je bolna na pritisak. S obzirom da cesto nosim push up grudnjak, mislim da bi to moglo biti od toga, ali iz nekog razloga nisam bas sigurna u to. Nisam jos radila ginekoloske preglede ali planiram ako se ovo nastavi. Koliko bi ovo moglo da bude ozbiljan problem?
imam jedno kratko pitanje na temu: Naime, imam 25 godina, i nisam jos uvijek radjala. Menstrualni ciklusi su mi redovni (jedan mjesec 24 dana, jedan mjesec 28 dana i tako naizmenicno bez ikakvih kasnjenja). Osim cestog tzv. "bijelog pranja" nemam nekih tezih problema. Odnosno nisam imala doskora, kad me je pocela da boli lijeva dojka. Bol nije jaka, ne stvara mi smetnje, ali sam pregledom u vise navrata "napipala" manju kvrzicu na samom rubu dojke - prema pazuhu. Prilicno je bolna na pritisak. S obzirom da cesto nosim push up grudnjak, mislim da bi to moglo biti od toga, ali iz nekog razloga nisam bas sigurna u to. Nisam jos radila ginekoloske preglede ali planiram ako se ovo nastavi. Koliko bi ovo moglo da bude ozbiljan problem?

Brine me nesto...
Uskoro punim 18 godina...menstruacija su redovne,vadila sam krv pre par nedelja i sve je ok...ali na obe dojke sam imala,tj.na vrhu bradavice nesto,kao tackica neka,ne znam kako da objasnim,kao krastica neka...
na jednoj vise nemam,valjda je otpalo,sta vec...na levoj imam,ali to me ne boli...nego cele grudi me bole na dodir...jel mozda rastu?
ali sta je sa tim sto imam na vrhu? 

- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
niko ti to ne moze reci ovako preko interneta, najbolji je odlazak lekaru da to pogleda, eventualno ako sta treba od analiza da se uradi...vidi sa tvojima pa idi kod doce i to je to, najbolje resenje... 

Âjmeeee,ja ne smem...
a faljda ce proci,posto je na drugoj proslo... 

- Slavko_slavko
- Stalni član
a zasto ne smes da odes? cega se bojis? zar nije gore to sto zivis u neznanju, ne znas sta je to, i samo se nerviras i kidas, bolje ti je ovako...
nema veze sto je proslo, bolje idi da vidis sta je to zapravo, mozda nije nista a mozda i jeste, zato...ovo su ti dobronamerni saveti...jel' si rekla jos nekome o tome?

Hvala ti...
Jesam,mami...rekla je da verovatno nije nista strasno,ali da ipak da odem kod doktora....otici cu... 

- Slavko_slavko
- Stalni član
onda poslusaj mamu...
nemoj da te bude sramota, ja sam se zbog sramote grdno zeznuo...nemoj samo da govoris da ces otici pa na kraju da ne odes, ako vec imas problema onda vec sutra se obuci i idi kod lekara opste prakse i resi to pa ces biti mirna... 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 10:42 pm
Molim vas sve koji ste bilo šta napipali kao čvoriće u dojkama da OBAVEZNO odete kod lekara jer i ja sam imala čvorić koji nije boleo i otišla na onkološku kliniku ,oni punktirali čvorić,rekli nije ništa obična cista i da oni nebi tu ništa dirali ,posle otprilike godinu dana taj čvorić se spustio i počela dojka čitava da boli .Otišla sam na drugu kliniku kod onkologa i dijagnoza je bila karcinom.Obavezno pored ultrazvuka treba uraditi i mamografiju,ako se na vreme otkrije prava dijagnoza i izlečenje je sigurno.Veliki pozdrav i neplašite se sve ove analize ne bole.