Streptokoke i enterokoke u CB

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
marijana511
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2005 7:59 pm

Streptokoke i enterokoke u CB

Post od marijana511 »

Danas sam dobila rezultate od ginekologa.
Papa test II grupa.
VS II grupa
Hlamidija, mikoplazme i ureaplazme nisu nadjene.
ali su cervikalnim brisom nadjene Streptococcus agalactiae-grupa B i enterecoccus u velikom broju.
Dobila sam da pijem 10 dana Ampicilin od 500 na 6 sati po jednu i da stavljam Ginodaktanol.

Antibiogram je pokazao da su obe bakterije osetljive na Penicilin, Ampicilin, amoksicilin, ciprofloksacin, gentamicin i Hloramfenikol.

I sve je danas meni bilo jasno kod doktorke, a sad ne kapiram kako je moguce da sam VS II grupa a da na grlicu imaju dve bakterije i to u velikom broju?!
Odakle tu uopste ako ih nema u vagini?

Danas sam jos i dobila, pa mi je dr rekla da pocnem sa antibioticima a vaginalete da stavljam kad mi prodje menstruacija.

Volela bih da cujem i drugo misljenje od nekog doktora. Da li je terapija ok i da li ovo ima logike?

Unapred hvala.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Streptokoke i enterokoke u CB

Post od Zli doktor »

marijana511 napisao:Danas sam dobila rezultate od ginekologa.
Papa test II grupa.
VS II grupa
Hlamidija, mikoplazme i ureaplazme nisu nadjene.
ali su cervikalnim brisom nadjene Streptococcus agalactiae-grupa B i enterecoccus u velikom broju.
Dobila sam da pijem 10 dana Ampicilin od 500 na 6 sati po jednu i da stavljam Ginodaktanol.

Antibiogram je pokazao da su obe bakterije osetljive na Penicilin, Ampicilin, amoksicilin, ciprofloksacin, gentamicin i Hloramfenikol.

I sve je danas meni bilo jasno kod doktorke, a sad ne kapiram kako je moguce da sam VS II grupa a da na grlicu imaju dve bakterije i to u velikom broju?!
Odakle tu uopste ako ih nema u vagini?

Danas sam jos i dobila, pa mi je dr rekla da pocnem sa antibioticima a vaginalete da stavljam kad mi prodje menstruacija.

Volela bih da cujem i drugo misljenje od nekog doktora. Da li je terapija ok i da li ovo ima logike?

Unapred hvala.
Ima logike, ispijte terapiju. Mada bih vam preporučio da umesto ginodaktanola koristite napravljene vaginalete (prave se u apotekama) Ampicilin + Nystatin. 1 x 1, 10 dana, a da nakon toga uzmete i Vagilact, vaginalete. 1 x 1, 10 dana. Pozzzzz
marijana511
Novi član
Novi član

Post od marijana511 »

Hvala Vam na odgovoru.
Pretpostavljam da je Ginodaktanol doktorka dala zbog eventualne VI grupe od antibiotika.
marijana511
Novi član
Novi član

Post od marijana511 »

Samo bih Vas jos nesto pitala, posto sam precesljavajuci forum na ovu temu pronasla i to da ako Enterococcis postoji u cervikalnom brisu a ne u vaginalnom da treba da se obavezno uradi i urinokultura. Ja jesam par dana pre odlaska kod ginekologa imala osecaj kao da imam neku blazu upalu besike, ali sam pila Uvin caj i to se povuklo, vise ne osecam nikakve simptome sto se toga tice.

Ako infekcija postoji i u urinarnom traktu da li sam pokrivena ovim antibioticima koje vec pijem zbog cervikalnog nalaza ili ipak treba da uradim i urinokulturu (mozda se nesto dodatno daje za to?)
Odgovori