Sportske naocare

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mirge
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 17, 2011 10:32 am

Sportske naocare

Post od Mirge »

Prvo bih htio da pozdravim sve korisnike foruma i da se zahvalim za ovakav forum, jer zaista moze pomoci.

Do sada sam rjesenja za zdravstvene tegobe uglavnom nalazio listajuci forum, tako da nisam imao poterbu da se registrujem i pisem. Ipak ovog puta, nisam upiso naci odgovor, pa moram i ja da se obratim ovako javno, iako ne bjezim od toga da mi je negdje rjesenje na forumu promaklo.

Nosim naocare za daljinu (-) dugi niz godina i svake godine se dioptrija povecava. "Optilike" je jedno oko -1,75, drugo -1,25. Sad nemam kod sebe onaj papiric od doktora gdje pisu i uglovi itd, ali nije toliko vazno. Ono sto mene interesuje jeste rjesenje vida za bavljenje sportom. Sad je vec dioptrija tolika da ne mogu normalno da igram fudbal bez nekog pomagala za vid, pa sam razmisljao da kupim naocare sa dioptrijom. Medjutim, kod nas je to izgleda poprilicno tesko naci, pa sam razmisljao da uzmem neke zastitne sportske naocare bez dioptrije, a da ispod nosim meka kontaktna sociva. Sociva nisam nikad nosio, pa mozda grijesim zato sto mislim da bi bilo problematcino ako bih samo nosio sociva na sport. Imam taj osjecaj da ne bi bas bilo dobro da me neko nalakti ili napuca loptom u predjelu ociju, a da pri tome nemam jos neku zastitu.

Da li neko ima iskustva u vezi sa ovim problemom?

Razmisljao sam ovako nesto http://cgi.ebay.com/SQUASH-FOOTBALL-BAS ... 255a2f6661 ili http://cgi.ebay.com/High-Impact-Airsoft ... 4aadc4b019 .

I da, ne bavim se profesionalno fudbalom, ali i to nase amatersko igranje zna da se pretvori u pravi rat na terenu, pogotovo ako se igra u gajbu Jelena! :)

Hvala svima
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Sportske naocare

Post od klio »

Meka toricna sociva su idealna,a ukoliko cilindri nisu veliki mogu i sferna meka sociva,naocare ne! Pozdrav!
Mirge
Novi član
Novi član

Post od Mirge »

Jel naocare sa dioptrijom ne ili naocare bez dioptrije preko mekih socivan ne? :)

Hvala
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Meka sociva ne zahtevaju zastitu naocarima...fudbal nije sport gde je neophodno stititi oci naocarima,cak moze doci do povrede njima ukoliko padnete itd....Sa socivima ste ravnopravni sa drugima u igri.
Mirge
Novi član
Novi član

Post od Mirge »

Hvala. Odoh do doktora danas-sutra pa cu i sa njim popricati.

Ako jos neko ima slicno iskustvo, bio bih zahvalan da podijeli isto sa nama.

Pozdrav svima
Skrillex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 25, 2012 11:25 am

Post od Skrillex »

Ja treniram odbojku,tu postoji mogucnost da lopta nekim slucajem ali retko udari igraca u glavu tj mene , interesuje me dal postoji mogucnost da socivo ispadne pri tom udaru ? !
Odgovori