Adeno Karcinom Pluca...moja prica...

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Gocabgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2012 2:33 pm

Adeno Karcinom Pluca...moja prica...

Post od Gocabgd »

Imam 59 godina i iz Beograda sam. Pre tacno godinu dana mi je sasvim slucajno dijagnostikovan karcinom pluca mada sam genetski podlozna jer mi je i majka i ujak i tetka imali karcinome pluca i svi su bili kao i ja strasni pusaci. (vec godinu dana nisam ni prisla cigareti) Otisla sam kod lekara u dom zdravlja jer sam danima kasljala i iskasljala sam sukrvicu. Lekar me je poslao gradsku bolnicu gde su mi uradili obican rendgen gde se jasno video beli oblacic u donjem reznju levog plucnog krila. Nakon toga su mi zakazali bronhoskopiju ali sam se uspanicila i potegla veze tako da mi je u narednih par nedelja uradjen skener pluca, glave, abdomena, cak sam uspela i PET sken da uradim na klinickom centru. Ispostavilo se da nije bilo metastaza tako da sam vec krajem maja prosle godine operisana nakon cega sam primili 3 ciklusa hemo-terapije...mislim da je citostatik bio karbo platina. imala sam 3 kontrole od tada i HVALA BOGU u totalnoj sam remisiji za sada. Sve sto sam cula da je dobro sam koristila od alternative, cak sam i neke inostrane api terapeute kontaktirala i svi su mi rekli slicne stvari: Ja cu ovde izlistati sve sto koristim jer ne znam sta mi tacno koliko pomaze ali kombinacija svega ovoga je dovela da se ja sada dobro osecam, ugojila sam se 11 kila samo i kosa mi je ponovo porasla. Koristila sam od pocetka, posle operacije: cist maticni mlec po 3 nedelje pa 3 nedelje pauza po 2 plasticne kasicice ujutru, polen ujutru pre dorucka, kapi propolisa 2 puta dnevno po puna kafena kasicica, beviplex, oligogal Se, SEVEN- to je preparat koji u sebi sadrzi zeolit, ehinaceu, polen, i kompleks b i c vitamina sto sam procitala u magicnom bilju i pokazao se kao odlican, kostice kajsije koje u sebi imaju b-17 vitamin, Pijem aroniju cak j i grickam, Kordiceps u medu za koji sam cula da ima antitumorski efekat (to je neki preparat primed 13) i pijem GE-132, onaj sto reklamiraju i na pinku. Pravim pauze tako da u jednom trenutku ne koristim sve nego kombinujem na po par nedelja...ako neko ima neko iskustvo sa gore navedenim proizvodima ili preparatima neka podeli sa mnom kao i neki savet ili pitanje...ovde niko nije zabave radi, sve nas je muka naterala!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Adeno Karcinom Pluca...moja prica...

Post od drbgd »

imali ste mnogo srece da je otkriven na vreme, s obzirom na to da je pre operacije i hemioterapije PET-skenerom utvrdjeno da nema metastaza, i da ste odmah operisani - na odlicnom ste putu da udjete u onaj (nazalost, mali) % izlecenih od adenokarcinoma, zapravo, iako se mora sacekati da prodje 5 god., adenokarcinom bi se vec vratio do sada
Gocabgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2012 2:33 pm

Post od Gocabgd »

Hvala na podrsci!

ja se iskreno nadam da ce ovo potrajati ...naravno postoji psiholoska barijera, sta god da mi se dogodi ili me zaboli, cim se zakasljem ja se uplasim najgoreg, ali to je valjda sastavni deo borbe protiv ove bolesti! Jel bi mogao neko da mi kaze i podeli sa mnom svoja iskustva sa : SEVENOM (sa zeolitom), Germanijumom 132 i Primedom 13...to su 3 preparata koja najcesce koristim, ja sam zadovoljna ali bih volela da cujem svacije misljenje...
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

goco, drago mi je sto si se i ti izvukla iz kandzi raka, sto si sada u remisiji, i sto si dobro... :) :) :)
pretpostavljam da je borba bila veoma stresna i teska ali si i ti dokazala da je sasvim moguce pobediti karcinom... :D
ne vredi da se trzas kad god te nesto zaboli, naravno da uvek treba biti na oprezu ali nemoj odmah da mislis na najgore, to te vodi samo ka hipohondriji, probaj da delimicno zaboravis na period kroz koji si prosla i da gledas samo napred... :)
samo opusteno i uzivaj... :D :D :D
Odgovori