Holter EKG

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nezzi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 21, 2012 2:18 pm

Holter EKG

Post od Nezzi »

Total recording time was: 24:00 Total Beats = 127583.
HR max: 160 HR min :59 AVG:86
There were 0 pause> 2.5 sec The longest pause=0.00 sec
Komentar:
U toku monitoringa registruje se sinusni ritam
Prosecna frekvenca 86/min, minimalna frekvenca 59/min i maksimalna 160/min
Prosecna frekvenca u budnom stanju 98/min a u spavanju 75/min
Registruju se 5 SVES.
Ne registruju se pauze u srcanom radu duze od 2.5 sec
Povremeno u toku srcane frekvence od 60-70/min (faza spavanja) registruje negativni P talas ili se uopste ne registruje
Ne registruju se promene u ST i T
Pitanje:
Zanima me da li je ovaj izvestaj uredu? :-?
Inace maksimalna od 160/min se dogodila samo jednom u toku dana, pri velikom naporu. Uglavnom kada se krecem mi je oko 110/min, a u stanju mirovanja 80/min.
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Holter EKG

Post od uliks1978 »

Uzrok negativnog P talasa?Šta je rekao kardiolog?Ostalo je just fine.
Nezzi
Novi član
Novi član

Post od Nezzi »

To mi nije ni pomenuo. Po njemu je sve ok ali i dalje smatra da imam malo brzi puls pri nekom malom naporu. Zelim da pitam da li je normalno da pri malo brzoj setnji imam puls oko 110-120/min? I zanima me kolika otprilike treba da bude dnevna frekvenca prosecna? Inace imam 20 godina zdravo srce i stitnu zlezdu i odradio sam sve potrebne analize, i ne osecam nikakve tegobe.Hvala najlepse.
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Post od uliks1978 »

Povišeni puls znači jedino da nisi u najboljoj kondiciji.Mada 110 - 120 otkucaja u minuti pri kretanju i nije preterano povišen puls(da ne kažem da nije uopšte,mada ne znam koji je intezitet te šetnje).
Nezzi
Novi član
Novi član

Post od Nezzi »

Upravu si nisam u najboljoj kondiciji. Intezitet setnje je malo jaci, dosta predjem i ubrzano se krecem. I ja sam kontao da je sve uredu ali kad god sam isao kod lekara po njima kao da nije sve uredu zato sam imao potrebu ovde nekog da pitam. Inace sve je krenulo tako sto sam pre par meseci radio EKG kod lekara i puls mi bio 130 i kad sam pio lekove i sad kad ne pijem uvek mi je bio 120-130 kod njih. I prvi put kad mi je bio 130 rekao sam da je verovatno od straha posto mi je kuci uvek oko 80, mada su oni odbacili tu mogucnost i tako sam ja usao u zacarani krug i non stop sam se motao po lekarima da bi posle 4 meseca i sami zakljucili da je od straha. :D Druze, hvala ti jos jednom. :wink:
Odgovori