FSH- 5,7 (ref. vr.2-15 folikularna faza)
LH- 4,5 ( 1-10)
PROLAKTIN- 08h-777 11h-339 13h-575 23h-362 (od 0-800)
ESTRADIOL- 56,2 (36-251 folikularna faza)
Progesteron- 40,8 ( 1,5-9,5 a u trudnoci od 9,5 do 75) ????
Zanima me kako je mogao da bude tako visok progesteron 3 dana ciklusa i sta bi ja trebala sada da radim?
Nalaz sa histeroskopije je uredu, uzeti isecak sa prednjeg zida materice je poslat na HP koji je takodje uredu.
Juce sam bila kod doktorke na UZ:
Zadnja menstruacija 16.05.
Uterus u RVF
Endometrijum 6mm
Levi jajnik: vidljiv corpus luteum hemoragicum 16mm
Desni jajnik: 31x20mm
Pitala sam je za taj povisen progesteron ona kaze da je to ok i da to znaci da je ovulacija bila mada mislim da je ona tu nesto pobrkala jer je to nalaz 3 dana ciklusa kad svakako ne bi trebao da bude toliki progesteron. Nije delovala ni malo zainteresovano cak je bila iznervirana sto je to pitam, rekla je da doktori postoje da tumace nalaze i da ona kaze da je to ok!!!

Nije cak ni prokomentarisala ovaj endometrijum koji je tanak s obzirom da je ovulacija bila. Da li to moze biti od histeroskopije da je endometrijum tanji mada sam jedan ciklus imala posle histeroskopije?
Sta da radim sa visokim progesteronom i tankim endometrijumom? Ja sad ne znam sta dalje? da nije neka laboratorijska greska ovo sa progesteronom?
Naravno nije propustila da me pita kad ce mo u sledeci postupak samo sto zaboravih da joj kazem da kod nje verovatno necu u postupak !

Unapred havla,
Blonde