MOLIM za pomoc
MOLIM za pomoc
Sta znaci sledeci opis magnetne rezonance:lumbalna lordoza.Prisutna infiltracija prsljenskih tela ,prisutna i tumorska izmena spinoznog nastavka th 11.leasio fokalis corporis vertebrae th 10,11et procesus spinosus th 11 .VEC DUZE VREME POSTOJE META NA KICMI TAKO DA AKO NEKO ZNA NEKA MI OBJASNI .HVALA.
Re: MOLIM za pomoc
Promene se nalaze na desetom i jedanaestom grudnom pršljenu (ne telu pršljena i šiljatom nastavku), više promena ima na desetom pršljenu. Ne znam šta bih još trebala pojasniti...
pozdrav...
pozdrav...
A da li je lumbalna lodroza posledica meta i sta znaci infiltracija ?hvala!!!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Apr 11, 2011 1:42 pm
Dok Bokily ne odgovori preciznije, koliko ja znam, lordoza je vrsta deformiteta kicme, nije posledica metastaza. I meni je fizijatar rekao da imam izrazenu lordozu.
Lumbalna lordoza može biti i fiziološka ( kod zdravih ljudi je takođe prisutna) ali ukoliko dođe do veće zakrivljenosti onda postaje patološka. Teško da je lordoza posledica same metastaze, jedino ukoliko su jači bolovi pa pacijent zauzima specifičan poloćaj tela koji dovodi do veće zakrivljenosti (ali je za to potreban dug vremenski period). Loše držanje tela, vrsta posla kojom se osoba bavi, lumbosakralni poremećaji... mnogo je razloga, koji su dosta češći a dovode do patološke lumbalne lordoze. Patološka lordoza zahteva posete fizijatru dok de fiziološka ne leči (jer i treba da postoji).Maj70 napisao:A da li je lumbalna lodroza posledica meta i sta znaci infiltracija ?hvala!!!!!
Infiltracija je prožimanje nekog tkiva sa nečim (zapaljenska infiltracija, maligna infiltracija).
Pozdrav.
Bokily, hvala Vam na opsirnom odgovoru puno mi znaci.Jos jednom hvala i svako dobro!!!!
Nema na čemu.
Pozdrav i za vas
Pozdrav i za vas