Dg. Adnexoparametritis ch lat. dex. St post appendectomiam aa XIV
Gin. nalaz: Grlic valjkast sa kruznim orificijumom, glatke sluznice. Uterus u AVF dekstroponiran, normalne velicine, pokretan, lako bolno osetljiv na duboku palpaciju. Desni ovarijum uvecan, ograniceno pokretan, bolno osetljiv. Parametrija skracena, Leva adnexa slobodna, parametrija levo neosetljiva, duglas nije napet.
(Terapija Citeral 2*10 dana od 500mg i Chymoral forte 2*1 10 dana, a onda posle ciklusa UZ i svi brisevi pa ukoliko su sterilni terapije nekom strujom u RH centru (ako sam dobro razumela) i neka injekcija na svaka 3 dana po jedna)
Ima li ovo veze s mozgom? (Objasnjeno mi je da je desni jajnik u bloku od priraslica i da vuce matericu u desno i da me zato ona boli sredinom meseca.)
Dr., budite ljubazni prevedite mi na srpski: :)
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Dr., budite ljubazni prevedite mi na srpski: :)
Iskreno mislim da nema veze sa mozgom. Mislim da na taj način nećete rešiti priraslice...abronosa napisao:Dg. Adnexoparametritis ch lat. dex. St post appendectomiam aa XIV
Gin. nalaz: Grlic valjkast sa kruznim orificijumom, glatke sluznice. Uterus u AVF dekstroponiran, normalne velicine, pokretan, lako bolno osetljiv na duboku palpaciju. Desni ovarijum uvecan, ograniceno pokretan, bolno osetljiv. Parametrija skracena, Leva adnexa slobodna, parametrija levo neosetljiva, duglas nije napet.
(Terapija Citeral 2*10 dana od 500mg i Chymoral forte 2*1 10 dana, a onda posle ciklusa UZ i svi brisevi pa ukoliko su sterilni terapije nekom strujom u RH centru (ako sam dobro razumela) i neka injekcija na svaka 3 dana po jedna)
Ima li ovo veze s mozgom? (Objasnjeno mi je da je desni jajnik u bloku od priraslica i da vuce matericu u desno i da me zato ona boli sredinom meseca.)
Za nešto precizniji odgovor mi nedostaje podataka (krvna slika, brisevi na hlamidiju,mikoplazmu, ureaplazmu, inače je glupost raditi briseve na ove tri bakterije odmah nakon terapije, potrebno je da prođe bar 3 - 4 nedelje pa tek onda da se napravi evaluacija). A to sa injekcijama i strujom je tek idiotizam...
Re: Dr., budite ljubazni prevedite mi na srpski: :)
E, do djavola
Krvna slika je uvek u redu, hemoglobin malo smanjen (bude oko 114,118). A urea i mikoplazma i ostalo ce se tek raditi i procice sigurno 15-20 dana od terapije dok se ne bude radio UZ i brisevi, jer profesorka nije tu narednih nekoliko nedelja. Problem je sto sam ja kod dve gin. vec isla i one kazu da nemam bol na palpaciju i da moj problem nije ginekoloski (urolog i gastroenterolozi kazu sve u redu i nemam nikakve probleme sa varenjem niti urinom i urinokulturom-radjen u UZ celog abdomena,opet je bio uvecan taj desnik jajnik ali je gastro. reko "manja prehlada":P-cak i on video uvecan jajnik,a 2 ginekologa nisu videla nista!)Samo su me setali u krug i svako je od njih vikao "nisi za mene,tvoj problem je vezan za neku drugu specijalizaciju" i tako 9,10 meseci kod preko 15 lekara!!! E,sad kad sam otisla kod ove profesorke koja je i medju najboljima u nasem klinickom centru,cim me je pipnula osetila sam ogroman bol bas tu gde ga inace imam mesecima, ove ostale da l' su bile neznije ili sta vec,ali kod njih nikad nista nisam osetila,a bolovi toliko unazad,cak je rekla da oseca te priraslice obicnim pregledom...
Meni je super recimo bilo kad sam pila hormone pre godinu i po jer me "bockao" taj isti desni jajnik,a oni opet nisu nasli nista. Medjutim,ona kaze da je mercilon samo "umrtvio" jajnik i on se onda nije uvecavao i nije pravio problem jer priraslice nisu zatezale...nesto mi se cini da ona bas ne preporucuje te hormone...Operacija ne dolazi u obzir jer znam ljude koji su po 7 puta otklanjali priraslice i one su ponovo posle par meseci "ludovale"...Da li je moguce da tu bas nista ne moze da se uradi..?

Meni je super recimo bilo kad sam pila hormone pre godinu i po jer me "bockao" taj isti desni jajnik,a oni opet nisu nasli nista. Medjutim,ona kaze da je mercilon samo "umrtvio" jajnik i on se onda nije uvecavao i nije pravio problem jer priraslice nisu zatezale...nesto mi se cini da ona bas ne preporucuje te hormone...Operacija ne dolazi u obzir jer znam ljude koji su po 7 puta otklanjali priraslice i one su ponovo posle par meseci "ludovale"...Da li je moguce da tu bas nista ne moze da se uradi..?