Negativne reakcije na lekove... Molim pomoc

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nena001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2012 5:34 pm

Negativne reakcije na lekove... Molim pomoc

Post od nena001 »

Zdravo svima,
Ovako, bila sam na pregled kod kardiologa jer sam imala uzasne glavobolje verovatno zbog visokog pritiska i povremene jake aritmije srca, prepisao mi je kardiopirin, bisoprolol 2,5mg i skopryl za pritisak i aritmiju. Glavobolje su prestale, pritisak stabilan i snizen ali vec vise od tri nedelje odkako sam pocela da koristim ovu terapiju, budim se sa otocima oko ociju, zeludac mi je kao kamen i izrazen ispod grudi (ja pretpostavljam da je zeludac u pitanju), zamaram se jako, jedva dolazim do vazduha nakon samo par koraka laganog hoda... Pozvala sam svog doktora i objasnila mu ali njegov odgovor je bio da ne prestajem da pijem te lekove i da je to samo zbog navikavanja na taj lek i zbog vremena koje je promenljivo. Imam 55god i mislila sam da je sve zbog menopauze ali ovo je pocelo da se manifestuje upravo kada sam pocela da koristim ove lekove.

Zanima me vase misljenje i savet?
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Negativne reakcije na lekove... Molim pomoc

Post od angelika »

Na slicnoj sam terapiji i ja sam u menopauzi. Kardiopirin mi je jako smetao za zeludac, ja sam ga dugo godina pila i imala problem sa zeludcem slican tvom. Treba ga piti uz hranu, tako mi rekli, nije mi pomoglo, ja`sam ga sama na kraju izbacila (samo njega) jer bez ranisana nisam mogla, a onda ni on nije vise pomagao..... Sto se tice oticanja oko ociju to je cesto znak alergije, kardioloskih prbl. bubrezi. Ja nekad imam izrazenije, nekad manje izrazene...nikad nisam uspela resiti taj problem i naci uzrok posto sam problem vis. pritiska i aritmije resila uz redovnu th. ali ja sam te povremeno jace izrazene podocnjake imala i pre th. Pozz!
nena001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2012 5:34 pm

Post od nena001 »

angelika napisao:Na slicnoj sam terapiji i ja sam u menopauzi. Kardiopirin mi je jako smetao za zeludac, ja sam ga dugo godina pila i imala problem sa zeludcem slican tvom. Treba ga piti uz hranu, tako mi rekli, nije mi pomoglo, ja`sam ga sama na kraju izbacila (samo njega) jer bez ranisana nisam mogla, a onda ni on nije vise pomagao..... Sto se tice oticanja oko ociju to je cesto znak alergije, kardioloskih prbl. bubrezi. Ja nekad imam izrazenije, nekad manje izrazene...nikad nisam uspela resiti taj problem i naci uzrok posto sam problem vis. pritiska i aritmije resila uz redovnu th. ali ja sam te povremeno jace izrazene podocnjake imala i pre th. Pozz!

Hvala na odgovoru, probacu da izbacim kardiopirin a ove druge ne smem naglo da pretanem da upotrebljavam.
Pozdrav.
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Ma nesmete prestati piti terapiju nikako ni postepeno, samo pokusajte kardiopirin piti uz jelo ili posle jela manje steti zeludcu, a ostatak terapije ako se ne popravi situacija treba uz lekarsku preporuku da se eventualno zameni za neki drugi lek slicnog delovanja, cesto na pocetku terapije burno reagujemo, a posle se nas organizam navikne. Dobri su oni resili vam problem visokog pritiska i problema sa ritmom srca, znaci dobro rade svoj posao. Moguce da je to period prilagodjavanja koji ce se smiriti sa vremenom. Mene je recimo od Isisorbida monohidrata gotovo ludjacki bolela glava skoro vise od mesec dana ipak mi jako pomogao smirivao poludeli pritisak i uz nitroglicern smanji angiozne napade......glavobolja je bila samo pocetna reakcija.
Odgovori