Bol na zagrizaj

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sunny000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 3:17 pm

Bol na zagrizaj

Post od sunny000 »

Imam neobican problem koji me muci duze vreme. Sve je pocelo pre par meseci kada sam otisla kod stomatologa da promenim crnu plombi na donjoj sestici sa leve strane i pored nje na sedmici da popravim karijes. Odmah posle plombiranja poceli su da me bole zibi na zagrizaj. Stomatolog je utvrdila da je na sedmici karijes bio dubok i blizu zivca pa ga je izvadila. I taj zub je sada u redu, medjutim pocela je i sestica da me boli (samo kada jedem). Ona je skinula plombu, vise puta proveravala da li je blizu zivca i posle nekih privremenih lekova utvrdila da je zub potpuno zdrav samo preosetljiv. Plombirala ga je ponovo, ali on i dalje boli, doduse malo manje, ali ne mogu da jedem na tu stranu. Zakljucila je da ce vremenom prestati da boli, pa sam sada u procesu cekanja, s vremena na vreme idem do nje da mi stavlja neku pastu koja stiti preosetljive zube (laicki receno).
Medjutim, mojim mukama tu nije kraj. Uradila mi je sedmicu donju sa leve strane, gde se video karijes, pa da ne bi doslo opet do slicne situacije. I sada me i taj zub boli! Ne mogu da verujem da ona moze dva puta da pogresi, posebno sto se jako trudila oko mene zbog prethodnih komplikacija. Radila mi je i ranije plombu i sve je bilo u redu. Da li je to nesto do mojih zuba? Nikada ranije nisam imala probleme, imam sve zube i par plombi i redovono posecujem stomatologa.
U ponedeljak idem opet kod nje, a do tada moze li mi neko reci sta se to desava sa mojim zubima?
Hvala na odgovorima!
lela.bih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 8:38 am

Re: Bol na zagrizaj

Post od lela.bih »

provjerite okluziju, nije iskljuceno da su nove plombe visocije i da dolazite u jaci kontak s antogonistima (zubima gornje vilice) u kontakt nego druga strana. poz
sunny000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 3:17 pm

Re: Bol na zagrizaj

Post od sunny000 »

Da odgovorim u slucaju da neko ima slican problem - reseno je,ipak je bio problem u preosetljivosti zuba. Redak problem, ali se resava koriscenjem specijalnih pasta i vremenom. U svakom slucaju hvala na odgovoru! Pozdrav!
Odgovori