moj pritisak, visok ili normalan?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
uplasenko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 08, 2006 2:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

moj pritisak, visok ili normalan?

Post od uplasenko »

Zanima me da li je krvni pritisak 125/75 normalan ili povisen?Znam da se do skora smatrao normalnim ali u Americi je skoro doneta odluka po kojoj je svaki pritisak iznad 120/80 zapravo pred-hipertenzicno stanje.Pa ako bi neko znao da mi kaze nesto vise o ovome.Ja inace licno mislim da moj pritisak i nije tako los sa obzirom da imam 105 kg, a visok sam 180 cm.Sportom se bavim rekreativno i svakako cu smrsati zbog estetskih razloga.Unapred zahvalan.Pozdrav.
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

U Evropi je to normalan pritisak. Smatra se da Amerikanci malo preteruju sa tim svojim normama, i ne postoji lekar u Evropi koji bi ti obarao takav pritisak.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
uplasenko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 08, 2006 2:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od uplasenko »

Hvala na odgovoru Filipe.Nisam ja ni mislio da ga obaram,jer mi se ipak cini da je ok ali reko da proverim za svaki slucaj.Pozdrav i hvala jos jednom :D
Odgovori