upaljeni zubi pod navlakom
upaljeni zubi pod navlakom
Dragi moji imam problem sa upaljenim zubima pod navlakam ,vec deset dana ,pocelo je pomalo ali vec me nervira vec tri dana pijem amoksicilin 500mg,ali slabo mi pomaze ,imam osjecaj da mi trne desna strana glave od toga i gornji dio vilice i donjidio vilice je upaljen ,molim vas ako neko moze da da savjet sta da radim ili koji lijek da popijem mislim da je u pitanju prehlada ali odkuda samo zubi da me bole pomoooc
Re: upaljeni zubi pod navlakom
Iskreno, ne razumem vas bas najbolje. Cini mi se da antibiotik pijete na svoju ruku, sto zaista ne bi trebalo da radite, pogotovo ako je zaista prehlada u pitanju samo. Drugo, ako vas boli vise zuba i to i gore i dole, logicno je da nije problem u samim zubima (kolika bi bila verovatoca da su svi ti zubi u tolikoj meri pokvareni da vas tako bole). Jedino ostaje da jeste u pitanju prehlada u kombinaciji sa problemima sa maksilarnim sinusima. Tada je jedan od najcescih sumptoma upravo bolna senzacija u gornjim zubima, jer su njihovi koreni blizu sinusa. Naravno moguce je da je u pitanju jedan zub, pa da da se bol siri na celu vilicu, ali zbog prehlade sumnjam u sinuzitis.
Znaci, idite kod lekara. Kod stomatologa i kod otorinolaringologa i verujem da cete resiti problem.
Znaci, idite kod lekara. Kod stomatologa i kod otorinolaringologa i verujem da cete resiti problem.

Re: upaljeni zubi pod navlakom
Kao prvo jedno veliko hvala na odgovoru ,upravu ste nije prehlada vec upaljene desni ,radjeno je ultrazv.ciscenje skoro 1.5 sat,bol je upola smanjen ali jos me boli ,ispiranje sa ozoseptom tri puta na dan ,bol uhvati drzi 2 minuta i prestane ,prvi put se susrecem sa ovim problemom ,doktor mi rece da ce da prodje ali iscrpilo me dosta ,nemam kvarni zuba ,a amoksicilin jesam pila na svoju ruku ,posto je inace malo slabiji antibiotik ,i tu ste upravu ,ma mi smo ludi kada zaboli trazimo najbrze rjesenje da bol prestane jer nemamo vremena da idemo doktoru i to samo crna nuzda vas natjera he he pozzzzdrav:)