Kataraktu sam dobio od lekova ( imam kronovu bolest i pijem kortikosteroide koji izazivaju kataraktu), imam je neke 2 godine. Nisam imao problema sa smanjenjem vidaali sam imao poprilicno problema sa zaslepljenjem od strane svetla. Uvece kad vozim kola jako mi je tesko ili kad upece sunce preko dana imao sam dosta problea ako nisam imao naocare za sunce.
Sve u svemu vid dobar, problem zasepljenje. Otisao sam u kliniku za ocne boesti u pasterovoj ulici po preporuci kod kako svi kazu jako dobrog doktora ( da ne navodim njegovo prezime ovde). Oeracija mi je 2 puta odlagana. Prvi put im je nestalo sociva, a drugi put moj hematolog nije bio tu pa sam zbog toga morao da odlozim ponovo ( hematolog je bio neophodan jer imam hemofiliju ). Tako da je bilo treca sreca.
Primili me sutradan odmah operisali, drugi dan kad su mi skinuli povez sa oka ja sam se toliko razocarao. Na daljinu mi je sve bilo mutno video sam samo blizi, ali sam kasnije video da i to blizu jeje tako savrseno, od oka pa do 20cm udaljenja sve mi je mutno. tek dalje vidim do negde 1m i preko toga mi je opet sve mutno. Uradili mi diptriju i sad na tom oku imam dioptriju imedju -1,5 i 2. Pred operativnu dioptriju uopste nisu radili ( jesu pre 1,5 dodine kada mi je bila zakazana prva operacija). Rekli su sta se sekiras vidis na blizu a za daljinu ces nositi naocare ili sociva. Jos je doktor napomenuo ako nisam zadovoljan da postoji jos jedna operacija sa kojom moguda mi neutralisu i taj minus. Ja sam toliko razocaran da ne mogu da vam opisem. Da li mora da bude tako da na blizu ili na daljinu vidis a suprotno da ne vidis ???
MOLIM VAS ZA NEKI KOMENTAR!!!!
Da zaboravio sam da napomenem da imam 29 godina