Pozdrav svima,
imam veliki problem i molio bih za pomoc. Imam 27 godina i otkad znam za sebe nosim neku protezu ( od srednje skole one kucne, sto se stavljaju na gornju vilicu i 'navijaju' , okrecu svakih mesec dana )...... ali problem i dalje ne prolazi.
Imam otvoren zagrizaj vilice jer mi valjda jezik previse gura i stvara taj otvoren zagrizaj.
pre oko 2-2.5 godine sam stavio fixnu protezu, zubi i vilica su se postavili na svoje mesto sve kako treba, bio sam bas bas zadovoljan kao i moj stomatolog. Posle toga sam dobio neku protezu za gornju i donju vilicu ( iz jednog dela je ) koju sam trebao da nosim naredne 3-4 godine prema recima stomatologa da bi vilica i raspored zuba ostao gde je bio posle fixne proteze.
Sistem je bio da je nosim preko noci i 2 sata dnevno prva 2 meseca. Sledeci mesec 1 sat dnevno, posle toga samo noci. Posle 3 ceg meseca mi se vidno pogorsalo stanje, vidno se napravio razmak izmedju zuba ( prilikom zagrizaja ) . Ne toliko kao pre ali se pogorsalo u odnosu na stanje kako je bilo posle nosenja proteze.
Stomatolog mi je zakazao termin za sledecu nedelju, da mi uzme uzorak i doda neki 'most' na tu postojecu protezu sto je nosim kuci sada ali koliko sam primetio ne polaze bas previse nada u to da moze nesto znatno da mi pomogne .
Sta sad da radim, nosio proteze 12 god vec, dao sam brdo i brdo para..i sad postoji mogucnost da opet nosim fixnu...a zarad cega, ako mi se pogorsalo stanje posle prvog nosenja , opet ce.
Da li postoji neka operacija ili 3-ci metod...svaka pomoc je dobrodosla jer zaista ne znam sta da radim vise.
hvala
molim za pomoc !- otvoren zagrizaj
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 4:27 pm
Re: molim za pomoc !- otvoren zagrizaj
I ja sam imala isti problem, nosim razne proteze od 6. godine, i na kraju sam otisla na Kliniku za ortopediju vilica u Beogradu. Nalazi se blizu Hrama, lako ces je naci. Eto, bas 9. marta kada si ti postavio ovaj post sam isla na kontrolu.