Tahikardija-WPW sindrom lijecenje ili hirurski zahvat?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ozzy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 22, 2007 6:46 pm

Tahikardija-WPW sindrom lijecenje ili hirurski zahvat?

Post od ozzy »

Imam 33 godine sa 9 godina mi je konstatovan sum na srcu za koji su rekli da ce u pubertetu nestati...Citav zivot se mnogo znojim,brzo se zamaram i srce mi nenormalno lupa.Prije 4 godine mi je konstatovana tahikardija i odredjeno lijecenje propranololom i xanaxom.kasnije sam presao na xalol pa kad mi je doktor proljetos konstatovao WPW dobio sam i demetrin.Srce mi sad ne lupa toliko ali imam gusenja u predjelu prsa i oko srca i pritisak mi varira.Postoji li ikakva metoda lijecenja osim drogiranja tabletama koje doktori propisuju kao da su bombone.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Pozdrav,
imam par pitanja jer mi nešto nije jasno.
Kod Vas je konstatovan o čemu se radi, i osim propanola,su dati sedativi.....
Da li je vas pregledao kardiolog? Da li su urađeni EKG,ultrazvuk srca, holter 24 h(ako teba)?
Koliko se ja razumem, sedativi nekad hoće da ''uznemire'' srce to se meni događalo kad sam svojevremeno pila xanax,imala sam tahikardije......Ali kod Vas je glavna terapija sedativima,pa me zanima da li je pregled izvršio kardiolog?

Javiće se sigurno neko još od lekara!
ozzy
Novi član
Novi član

Post od ozzy »

Naravno da me je pregledao kardiolog i to njih trojica.Navodno srce je veliko i zdravo,niko mi nije zabranio nikakve fizicke aktivnosti, a kad sam se pozalio na gusenje samo mi pojacaju tablete i to je to.Vec sam poceo da kriziram kad ih ne pijem dan-dva.cak mi je na zadnjem pregledu masina izbacila infarkt miokarda na sto je doktor napisao greska masine.Kao nema masina u memoriji WPW....i kaze popij ti sine demetrin i nista se ne sikiraj.
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

WPW put moze da bude uzrocnok jako ozbiljnih tahikardija,znaci bez nervoze ili stresa odjenom moze da pocne tahikardija(znam znam posto ima komsinica koja je vise puta kao hitan slucaj isla u kamenicu sa 220 otkucaja).Moze da se resi regularnim uzimnajem lekova ili ablacijom, sto se odlucuje sa kardiologom.Vise ce odgovriti dr Ivica, ali mislim da je ovde bitan iskusan kardilog da da celokupno misljenje...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

WPW ima veoma konkretne EKG kriterijume na osnovu kojih se dijagnostikuje, ja cu navesti samo tri, skracen PR, delta talas i tahikardija - svako ko makar jednom dnevno snimi pacijentima po neki EKG umece da pepozna WPW... On se ne leci sedativima, potpuno je neozbiljno da ne dobijete odgovarajuce antiaritmike koji prodiziju akcioi potencijal, a zatim da budete upuceni i na ablaciju radiofrekventnom metodom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
ozzy
Novi član
Novi član

Post od ozzy »

Znaci trebalo bi da potrazim misljenje jos nekog kardiologa.Sam propranolol i veselice nece rijesiti moj problem.
djordje94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 31, 2012 4:32 pm

Re: Tahikardija-WPW sindrom lijecenje ili hirurski zahvat?

Post od djordje94 »

Da li boli ablatacija...??
djordje94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 31, 2012 4:32 pm

Post od djordje94 »

da li boli ablacija???i kako se radi???
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne boli.
dobicete sedative i lokalnu anesteziju, samo cete biti pospani.
lezite na ledjima za vreme intervencije
Odgovori