Dugo godina vas pratim,kad god nesto mi zatreba tu ste,al sam se morala uclaniti,jer imam neku nejasnocu.
Trenutno sam van zemlje,pa nisam u stanju ici kod ginekologa.Al mene interesuje da znam,jel normalno da na grlicu materice osetis kako da objasnim ,nesto jako jako sitno,izboceno mozda ko neka krastica pre sitna,odprilike 1mm...?
Moram napomenuti,da sam u januaru isla ginekologu,i da mi je konstantovana ektopija grlica,blag oblik,rekli su mi da nije nista strasno,da je normalna pojava.Imam 23 godine.
Koristila sam onda vaginalete,jer sam imala i infekciju ureaplazmom i eserihjom,naravno i antibitoke,skoro sam zapravo i prestala.
Al sam nakon terapije koristila tampon natopljen kantarionovim uljem zbog zarastanja ranice,i evo nakon 11-og dana koriscenja,osetila sam u vaginalnom predelu ko neko bockanje isto sekundarsko,mozda se javilo 10 puta juce,danas 5 puta.Ugurala sam prst da vidim sta se tu desava,i eto naisla na eto to,izboceno.
E ono sto sam bas isto morala napomenuti je to da,da sam ja ovo imala i u januaru,kada mi je ustanovljena ranica na grlicu.Radjena mi je i kolposkopija,al doktorka nije nista rekla,u vezi ove krastice,il nemam pojma sta je to.
Sigurno da bi mi rekla da je bilo nesto sumnjivo... Papa test je bio radjen nekih 8 meseci pre tog pregleda,pa nisam onda to uradila,jer kao nije bilo potrebe.
Ja se izvinjavam za ovakav dug tekst,al morala sam napisati sve kako je bilo. I nadam se brzom odgovoru,jer cu izluditi,bas me strah. Strah me da mozda nisam smela koristit taj tampon,jer mozda se trebala vagina procistit od tih bakterija...jel moguce da su jos tu?
Moja terapija je bila ovako:
10 dana augumentin 2x1-od 1gr
5 dana dovicin 3x1
prvi dan 2 tablete od 500mg hemomicina
i cetiri dana po 1 tableta od 500mg hemomicina
i nakon sledece menstruacije ponoviti na isti nacin terapiju sa hemomicinom.
To sam sve uradila,i nakon toga krenuala sa tamponom.Jel mislite da imam razloga za brigu?
Jel to normalna pojava?
Veliki pozdrav,i sve najbolje