Problemi sa stomakom i crevima

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lordbear13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 4:29 pm

Problemi sa stomakom i crevima

Post od lordbear13 »

pre nekoliko meseci su mi poceli bolovi u levom donjem delu trbuha(malo ispod pupka)koji se ponekad prenosio i na stranu ka kuku.
posle je poceo bol u gornjem delu stomaka oko zeludca sve to propraceno gomilom gasova.
doktor je uradio ultrazvuk i kks sa nekim testovima urina neznam sada napamet kojim(mislim bilirubini i sedimentacija) i konstatovao da mi je upaljena zucna kesa i da mora operacija.ja sam to odradio i proslo je nekoliko dana ok i onda su se simptomi vratili ovaj put sa potpuno istim bolom i u levom donjem delu trbuha kako i u desnom,a stolica je pocela da menja oblike i boje.
otisao sam kod drugog doktora koji mi je konstatovao helicobakter pilo,setajucu kilu na zelucu i gastritis na duo denumu.
od terapije sam dobio zumbacter sa sinacilinom i control lock koji sam nastavio da pijem i posle ovih jos mesec dana,da ne gresim dusu svi problemi su mi se sredili osim gasova koji ne prestaju kao i povremeni bolovi uglavnom sa leve donje strane kao i podrebarno sa leva.
sad mi je doktor rekao da najverovatnije imam iritiran kolon.
da napomenem izgubio sam oko 15 kg za 3 meseca sto zbog smanjenog apetita da ne bih imao probleme sa stomakom i kod praznjenja gde me nekad mnogo boli sa leve strane,sto zbog dijete na koju su me bacili.
sada imam zakazanu kolonoskopiju i to bez anestezije,a od lekova su mi rekli sam lexilium zbog nervoze.
ono sto mene interesuje je da li neko moze da mi kaze nesto o nekim lekovima za bolove ili da li da idem kod nekog drugog doktora posto je vec postalo ozbiljno da smeta i meni i ukucanima.
molim vas pomozite :( :(
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problemi sa stomakom i crevima

Post od quincekap »

A gde si bio? Na kojoj klinici? Jel si radio analizu stolice?

I ja sam pre 3 god operisala zuc,posle kojeg sam imala prolive i do 6 puta dnevno.Posumnjali su na Heliko koji sam ranije imala,jer me je mnogo boleo zeludac,ali biopsijom zeluca nije nadjena.Ipak mi je dr. prepisao trojnu terapiju,ali staru,sa Orvazilom.Par dana mi je bilo bolje,a onda krecu grcevi i opet prolivi.Zavrsim na Hitnoj sa 12 proliva.Zeludac me je otkidao.Peklo me je posle stolice,pogotovo posle kiselih stvari (jogurt,jabuka,sok)

Onda sam i sama zakljucila.Nasli su mi u stolici Candidu.Gljivicu koja se dobija od antibiotika,pada imuniteta,prekomerne upotrebe secera,kiselih stvari,stresa.Lecim je vec 3 god,ali bezuspesno,Stalno se vraca.Poslednji gastro mi je rekao iritabilni kolon.Zbog povecane Candide mi se cesto izlivala zuc,imala sam bilijarne dijareje.

Trebalo je da trazis kolonoskopiju pod anelgosedacijom.

Sta jedes od namirnica?
lordbear13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 4:29 pm

Post od lordbear13 »

samo kuvano bez masti,kiselog i zacinjenog
kako se ustanovljava candida?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Kolonoskopiju je bolje raditi bez anestezije--ja sam je radio. Jeste bolno al manje mogucnosti da ti ostete creva-a. Helikobakter buja od nervoze--makar je moje iskustvo takvo,i nikad ne bih preporucio antibiotsku terapiju za nju jer posle dolazi jos veci problem kandida, mada sam prosao bez lekova za kandidu al za nerve jos pijem nazalost vec vise od godinu dana,mada sad sumnjam da je Salazopyrin delimicno uzrok nervozi i depresiji. Citao sam da je moguce, voleo bih cuti necije misljenje,
neki pisu da je neophodno uzimati folnu kiselinu al moj doktor nije ni pomenuo--to sam ovde citao.
Odgovori