pitanje

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
daca danijela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 25, 2012 6:30 pm

pitanje

Post od daca danijela »

postovani,mojoj mami koja ima 56god je dijagn tumor na dojci 3.5cm,ucauren je ali nije bogu hvala yahvatio limfu,pazusne jame i ostalo.dr je predlozio operaciju a ona je toliko uplasena da nezna sta se jos dogadja.moyete li mi reci kakvog tipa se preduzima operacija u ovom slucaju i molim ya odgovor ,

veliko hvala
daca
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Re: pitanje

Post od Bokily »

daca danijela napisao:postovani,mojoj mami koja ima 56god je dijagn tumor na dojci 3.5cm,ucauren je ali nije bogu hvala yahvatio limfu,pazusne jame i ostalo.dr je predlozio operaciju a ona je toliko uplasena da nezna sta se jos dogadja.moyete li mi reci kakvog tipa se preduzima operacija u ovom slucaju i molim ya odgovor ,

veliko hvala
daca
Ovo su manje više šturi podaci ali po ovome što ste rekli (ali ipak se ograđujem) verovatno se radi o benignoj promeni koja se zove fibroadenom (u obzir bi kao benigno mogla da dođe cista kao i lipomi). U svakom slučaju dobro je što je ''učaureno'' tj. u kapsuli. Imate li neki nalaz sa mamografije? Neki izveštaj koji možete da prekucate???
Odgovori