Kako da znam da li je abortus prosao dobro???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Hese_girl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 6:24 pm

Kako da znam da li je abortus prosao dobro???

Post od Hese_girl »

Molim vas za pomoc!

Imala sam abortus pre 2,5 meseca. Radila sam ga na proverenoj klinici (GAK)i radio mi je doktor koji je nacelnik tog odeljenja i svakodnevno obavlja te zahvate, pri tome bila sam u 7. nedelji trudnoce.
Nakon toga, imala sam krvarenje koje je trajalo 10ak dana i posle jos mozda nedelju dana, ali jako malo. Doktor me je pregledao i rekao da je sve "odlicno proslo". Nisam imala nikakve bolove, ni temperaturu, mozda samo malo mucninu. Kasnije mi se pojavio malo pojacan sekret, on mi je stavio jod i rekao da ne brinem. Dobila sam menstruaciju sa par dana zakasnjenja, trajala je 20ak dana, ali nije bila obilna nakod prve nedelje. Dobila sam i novu menstruaciju, takodje sa par dana zakasnjenja, koja se vec zavrsila (posle 7, 8 dana).
Bila sam i na pregledu kod druge doktorke i ona mi je rekla da sve izgleda normalno i da ne bi ni znala da sam to radila, da joj nisam rekla.

Sada... Ja se i dalje plasim da li ce biti posledica za ubuduce. Proganja me to svakog dana i ne mogu da se izborim sa tim. Da li rizik postoji i kako mogu da se smirim? Da li postoji nacin da budem sigurna da je sve u redu?

Nisam imala izbora sto se tice abortusa. Molim vas da podelite sa mnom informacije koje imate, da bih nekako nasla mir!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Kako da znam da li je abortus prosao dobro???

Post od Zli doktor »

Hese_girl napisao:Molim vas za pomoc!

Imala sam abortus pre 2,5 meseca. Radila sam ga na proverenoj klinici (GAK)i radio mi je doktor koji je nacelnik tog odeljenja i svakodnevno obavlja te zahvate, pri tome bila sam u 7. nedelji trudnoce.
Nakon toga, imala sam krvarenje koje je trajalo 10ak dana i posle jos mozda nedelju dana, ali jako malo. Doktor me je pregledao i rekao da je sve "odlicno proslo". Nisam imala nikakve bolove, ni temperaturu, mozda samo malo mucninu. Kasnije mi se pojavio malo pojacan sekret, on mi je stavio jod i rekao da ne brinem. Dobila sam menstruaciju sa par dana zakasnjenja, trajala je 20ak dana, ali nije bila obilna nakod prve nedelje. Dobila sam i novu menstruaciju, takodje sa par dana zakasnjenja, koja se vec zavrsila (posle 7, 8 dana).
Bila sam i na pregledu kod druge doktorke i ona mi je rekla da sve izgleda normalno i da ne bi ni znala da sam to radila, da joj nisam rekla.

Sada... Ja se i dalje plasim da li ce biti posledica za ubuduce. Proganja me to svakog dana i ne mogu da se izborim sa tim. Da li rizik postoji i kako mogu da se smirim? Da li postoji nacin da budem sigurna da je sve u redu?

Nisam imala izbora sto se tice abortusa. Molim vas da podelite sa mnom informacije koje imate, da bih nekako nasla mir!
Nikako.... Nemoguće je predvideti kasne posledice arteficijalnog prekida trudnoće... Ali na svu sreću, one su relativno retke... i u današnje vreme mogu i da se leče ako se pojave... budite bez brige...
Ali sledeći put malo više razmišljajte... Seksualne slobode sa sobom nose i izvesnu dozu ogovornosti... Uz pravo uvek idu i obaveze...
POzdrav
Hese_girl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 6:24 pm

Post od Hese_girl »

Ali zar eventualne komplikacije ne bi trebalo da se pokazu odmah ili u kratkom roku nakon intervencije - infekcije i ostalo? To mi je nekako logicno, mada ne znam puno o tome. Ako sada bude sve u redu, kako bi moglo da se promeni? I koji su znaci upale jajnika/jajovoda?

Hvala Vam puno na odgovoru! Nije ni potrebno reci da cu mnooogo paziti ubuduce!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

Hese_girl napisao:Ali zar eventualne komplikacije ne bi trebalo da se pokazu odmah ili u kratkom roku nakon intervencije - infekcije i ostalo? To mi je nekako logicno, mada ne znam puno o tome. Ako sada bude sve u redu, kako bi moglo da se promeni? I koji su znaci upale jajnika/jajovoda?

Hvala Vam puno na odgovoru! Nije ni potrebno reci da cu mnooogo paziti ubuduce!
Ne razmisljajte unapred... :wink: i biće sve u redu... :D
Odgovori