Puls

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Puls

Post od girl_from_nowhere »

Koliko iznosi normalan puls u stanju mirovanja? Na razlicitim sajtovima nalazim razlicite informacije, od toga da je normalan 60-100 pa do toga da puls iznad 76 povecava rizik od srcanog udara...
Pitam zato sto sam sinoc, nakon pola sata citanja knjige u krevetu, izmerila puls 92, da li je to razlog za brigu? Da li bi uzrok mogao da bude intenzivni kardio trening od sat vremena, 9 sati pre merenja pulsa? Inace sam u kondiciji, ali prvi put sam imala toliko intenzivan kardio trening...
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Puls

Post od uliks1978 »

Hajde ponovo da ti pomognem,kad sam već došao do sajta :D.Da,tačno je da je normalan puls između 60 - 100 otkucaja u minuti.I ne, nije tačno da puls iznad 76 otkucaja povećava rizik od srčanog udara(gde si to našla?);tj. to je normalan puls.E sad ovih 92 otkucaja 9 sati nakon treninga može da znači da si malo preterala sa treniranjem,a možda se tako potrefilo,dakle puka slučajnost.Prati puls narednih dana,te ako imaš neku dilemu u vezi sa istim,slobodno pitaj
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Re: Puls

Post od girl_from_nowhere »

Znala sam :D Ko ce da odgovori na moja dosadna pitanja ako nece strpljivi uliks :lol:

Da me ubijes sad ne mogu da nadjem tacno gde sam videla to za puls iznad 76, al znam da jesam :D Trazeci nasla sam na podatak da je to za zene koje su prosle menopauzu http://www.ordinacija.hr/zdravlje/boles ... nog-udara/ (mada nije to to), i pride da povecava sansu za dijabetes 2, bolje da nisam trazila :lol: http://serbianforum.org/zdravlje/35392- ... ovori.html

Inace unormalio mi se puls, sinoc sam imala 72, bice da je to bilo od vezbanja (radila sam pliometriju iz p90x, i evo drugi dan od tad nema misica na nogama koji me ne boli, hodam ko patak :lol: ).

Hvala na strpljenju, u potpisu Dosadnjakovicka :oops: :D
Odgovori