Koliko iznosi normalan puls u stanju mirovanja? Na razlicitim sajtovima nalazim razlicite informacije, od toga da je normalan 60-100 pa do toga da puls iznad 76 povecava rizik od srcanog udara...
Pitam zato sto sam sinoc, nakon pola sata citanja knjige u krevetu, izmerila puls 92, da li je to razlog za brigu? Da li bi uzrok mogao da bude intenzivni kardio trening od sat vremena, 9 sati pre merenja pulsa? Inace sam u kondiciji, ali prvi put sam imala toliko intenzivan kardio trening...
Puls
Re: Puls
Hajde ponovo da ti pomognem,kad sam već došao do sajta
.Da,tačno je da je normalan puls između 60 - 100 otkucaja u minuti.I ne, nije tačno da puls iznad 76 otkucaja povećava rizik od srčanog udara(gde si to našla?);tj. to je normalan puls.E sad ovih 92 otkucaja 9 sati nakon treninga može da znači da si malo preterala sa treniranjem,a možda se tako potrefilo,dakle puka slučajnost.Prati puls narednih dana,te ako imaš neku dilemu u vezi sa istim,slobodno pitaj

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Re: Puls
Znala sam
Ko ce da odgovori na moja dosadna pitanja ako nece strpljivi uliks
Da me ubijes sad ne mogu da nadjem tacno gde sam videla to za puls iznad 76, al znam da jesam
Trazeci nasla sam na podatak da je to za zene koje su prosle menopauzu http://www.ordinacija.hr/zdravlje/boles ... nog-udara/ (mada nije to to), i pride da povecava sansu za dijabetes 2, bolje da nisam trazila
http://serbianforum.org/zdravlje/35392- ... ovori.html
Inace unormalio mi se puls, sinoc sam imala 72, bice da je to bilo od vezbanja (radila sam pliometriju iz p90x, i evo drugi dan od tad nema misica na nogama koji me ne boli, hodam ko patak
).
Hvala na strpljenju, u potpisu Dosadnjakovicka

Da me ubijes sad ne mogu da nadjem tacno gde sam videla to za puls iznad 76, al znam da jesam

Inace unormalio mi se puls, sinoc sam imala 72, bice da je to bilo od vezbanja (radila sam pliometriju iz p90x, i evo drugi dan od tad nema misica na nogama koji me ne boli, hodam ko patak

Hvala na strpljenju, u potpisu Dosadnjakovicka