Ciste u horoidnim pleksusima na plodu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
844BEBAC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 1:04 pm

Ciste u horoidnim pleksusima na plodu

Post od 844BEBAC »

Želeo bih da vam postavim jedno pitanje.
Naime ,mojoj supruzi koja je u drugom stanju
je otkriveno na redovnoj k0ntroli da beba na glavici ima par cista.Nakon expertnog ultrazvuka ustanovljeno je sledeće: da se na levom horoidnom pleksusu nalazi jedna cista veličine 3,9mm ,i takodje na desnom horoidnom pleksusu 4 ciste ( dve ciste od 2mm,jedna od 3,5mm ,i jedna od 6mm) .
sve ostalo, u pogledu mentlane strukture bebe ,rada organa je sasvim u redu .
Supruga se nalazi u 19 nedelji trudnoće.
Interesuje me, da li biste mogli da mi odgovorite zbog cega su se ciste pojavile ,koje su šanse da se iste povuku ,i koje su eventualne posledice po bebu .
Unapred hvala,
Srdačan pozdrav !!"
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Ciste u horoidnim pleksusima na plodu

Post od Zli doktor »

844BEBAC napisao:Želeo bih da vam postavim jedno pitanje.
Naime ,mojoj supruzi koja je u drugom stanju
je otkriveno na redovnoj k0ntroli da beba na glavici ima par cista.Nakon expertnog ultrazvuka ustanovljeno je sledeće: da se na levom horoidnom pleksusu nalazi jedna cista veličine 3,9mm ,i takodje na desnom horoidnom pleksusu 4 ciste ( dve ciste od 2mm,jedna od 3,5mm ,i jedna od 6mm) .
sve ostalo, u pogledu mentlane strukture bebe ,rada organa je sasvim u redu .
Supruga se nalazi u 19 nedelji trudnoće.
Interesuje me, da li biste mogli da mi odgovorite zbog cega su se ciste pojavile ,koje su šanse da se iste povuku ,i koje su eventualne posledice po bebu .
Unapred hvala,
Srdačan pozdrav !!"
Zanima me samo jedna stvar... Zašto doktor koji vam je uradio ekspertni UZ pregled nije i objasnio o čemu se radi i šta možete da očekujete u daljem toku?
Elem sve te ciste horoidnog pleksusa uglavnom nestaju do 24 nedelje i nema razloga za brigu. Ne bi trebalo da bude ikakvih posledica :)
Jedino ako ciste nastave da perzistiraju i posle 24 -te nedelje onda zaslužuju da se detaljnije ispita novonastala situacija.
Pozdrav :wink:
844BEBAC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 1:04 pm

Re: Ciste u horoidnim pleksusima na plodu

Post od 844BEBAC »

Hvala najlepše na odgovoru.

Nakon ekspertnog UZ ostali smo uskraćeni za objašnjenje šta su tačno te ciste i da li su opasne itd. samo su nam rekli da dođemo na kontrolu u 25 nedelji trudnoće.

Hvala Vam još jednom na odgovoru :)
Odgovori