Mozda ima ipak nade

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

lejlallal
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 20, 2010 4:04 pm

Re: Mozda ima ipak nade

Post od lejlallal »

[stovan moli neko nek pise makar bilo sta...., nedelju dana mucim se desifrovati sta je sta u vezi bolesti mom suprugu......naime operorao je krajnike koji je bio dosta uvecna i poslan na patohistoloskom naodu i time je ustanovjeno da . tonnzila je zahvachena sa maligni limfom , tipa , difuzni limfocitni limfom .....posle toga je uradzena rengen pluca eho abdomen i svih organa i sve je bilo uredno bez ikakvih promjena.....dalje uradzen je biopsija kostane srzi i komjuterska tomografija i takodze je sve to bilo u redu.....e sad koliko ja citala svi ljudi sa limfomom po netu su opisali i prepisali neke skraenice koje ovde na listi ih nema..pa stoga sam konfuzna kao da neznam sta pitati .jedino stoji opis patohistoloskom naodui i zaklucak da je tonzila zahvacena sa maligni imfom......-difuzni lmfocitni limfom,....hematolog je rekao da ce sve biti u redu..i dao hemoterpiji 2 dana i sad za 3 dedelje treba se opet javiti za dozu terapije....suprug nije lezao u bolnici primio te 2 dana po nekoliko ati i vracao se kuci...ide na posa, napominjem da nije imao svrbez po kozi jedino nek malaksalost i nocno znojenje....pise da je terpija odredzena prema R - CHOP C1i nabrojane su vise sastojka.... moje pitanje je 1.kako mozemo znati kolko je bolet serozna ..i sam rech NHL je zastrasujuci i zasto nigde se nespominje da li je T ili B klelije...2. nigde ni rei o stadiumu...ili je receno izmedzu redova nekako pa ja nemogu svatit ili je mozda samo mali pocetak pa i stoga nije nikakv klinicki stadium.......3. rec difuzni sta znai agresivni me obara i plasi a nemamo neku intenzivnu terapiju.... jedva prezivljavamo ovih nekoloko nedelja , deca nisu mala da bi sakrili i nisu ni velika da bi rzumeli io problemu....suprur je 47 godine...molim vas s ovog sto sam rekla sta vi mozete zakluciti.....hematologove rjeci da ce biti u redu jel moze da se svhate kao to da nije onaj T keliski???......zasto mi se niko ne javi???...a tako treba mi.....
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

http://www.kurir-info.rs/planeta/skriva ... 192428.php

Nemam više snage da komentarišem,ali se još uvek nadam...
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
suncica11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 15, 2011 11:27 pm

Post od suncica11 »

Farmaceutska mafija-najgora mafija na svetu. Dok je bolesnih ljudi, do tad i njima posla. Sta reci...
Odgovori