Nisam znala gde da se obratim za savet i misljenje lekara,pa sam izabrala stomatologiju,jer je problem sa vilicama.
Bolest se zove Neuralgija nervus n.trigeminus.
Ovako ovaj covek ima velike probleme sa vilicama.U pocetku su lekari mislili da je problem sa zubima,pa su mu povadili sve zube.Ali kasnije se ispostavilo da nije tako.
Ima nepodnosljivo strecanje u vilicama,ne moze da jede,niti da pije vodu ili bilo sta.
Nikad se ne zna kad ce ta bol poceti,a kad ce prestati.Bio je na ispitivanjima,nekoliko puta su mu vadili zivac,i udarali blokade koje su u pocetku pomagale i ta bol je nestajala na neko vreme.
Nakon prve blokade vilice ga nisu bolele 6 meseci,i posle je ponovo sve krenulo iznova.Vec naredna blokada je drzala manje,i manje,tako da sada nista vise ne moze da zaustavi to.
A verujte mi da to strasno izgleda.
Covek ne moze da jede,da pije,da govori,ma bas nista.
Pa vas molim ako neko zna bilo kakav lek,ili nesto slicno sto bi mozda pomoglo neka mi odgovori.
Unapred hvala.
Molim vas pomozite......
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Molim vas pomozite......
Neuralgia n. trigemini, odnosno neuralgija 5.kranijalnog živca (n.trigeninus) je samo po sebi kompleksno oboljenje, a kad uzmemo u obzir slučaj koji navodite, zaista je pomoć preko interneta nemoguća. Nažalost jedini savet koji mogu da vam dam je da se, ako već niste, obratite na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju Stomatološkog fakulteta u Beogradu, u Ulici doktora Subotića, ili na istu kliniku na VMA. Takođe možete otići na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, ili Kliničkog centra Niš. Izvinite, ali zaista vam ne mogu drugačije pomoći.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 8:30 pm
U svakom slucaju hvala.
Vrlo dobro znam o cemu pises... Moj otac je imao tih problema 10 punih godina.... Bilo je dana kada mu nista nije pomagalo i kada je razmisljao koliko covjek moze da zivi bez hrane i vode... uh, ne volim se toga ni sjetiti. Pio je tegretol protiv bolova i to mu je djelimicno ublazavalo bol. Primao je i blokade ali i one su vremenom gubile dejstvo...I tako se patio sve do unazad 15-ak dana kada je oprerisan na VMA. Detaljnim pregledima utvrdjeno je da postoji krvni sud koji se naslanja na nerv i kako on pulsira stalno "udara" po tom nervu i proizvodi nesnosne bolove. Operacijom su mu otklonjeni svi krvni sudovi sa nerva i od tada se odlicno osjeca.
Operisao ga je doktor Minic, neurohirug na VMA. Trazite pomoc tamo jer smo mi probali i u Banjaluci i Sarajevu, ali dok nismo dosli do Bg nista se nije promjenilo!
Zelim vam puno srece!
Operisao ga je doktor Minic, neurohirug na VMA. Trazite pomoc tamo jer smo mi probali i u Banjaluci i Sarajevu, ali dok nismo dosli do Bg nista se nije promjenilo!
Zelim vam puno srece!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 5:39 pm
Mama mi ima problem sa nervusom trigeminusom već 6 godina kako je izvadila zub koji je i uzrok oštečenja tog živca.Kada je boli primi blokadu i onda je mirna jedno vreme,međutim prošle nedjelje je dobila blokadu(dva dana prije je vadila zub prednji)međutim nju i dalje jako boli.Ima li neko savjet kako da joj pomognem a da neide na operaciju dekompresije(iako uspije operacija vrača se bol nakon izvesnog vremena).Tegretol je pila pa je dobila čir na12-palačnom crevu i nepije ga više.Ima li kakav lijek na biljnoj bazi?Kako da joj pomognem?
Poznato mi je to sve.... Moj tata je imao problem sa trigeminusom 15 god! Probali sve i svasta...Blokade neko vrijeme, pa onda ni one nisu imale dobar efekat kao nekad, tegretol do nevjerovatnih kolicina..i na kraju operacija. Prvi put -mikrovaskularna dekompresija. bilo mu dobro nekih 4-5 mjeseci (mada je i tada osjecao neke manje bolove), a zatim se vratili jos gori, nesnosniji bolovi. Druga operacija- presjecanje nerva u korjenu. On se, HVALA BOGU,dobro osjeca , a dr je rekao da vise ne postoji nikakva mogucnost da ga to ponovo zaboli jer je ta operacija veoma radikalna... Znaci moja preporuka VMA i dr Minic.
http://www.youtube.com/watch?v=TtsLMwQh ... r_embedded
Molim vas recite mi koji je ovo proces i kada se radi?
P.S Desni uz donju vilicu su mi bele oko zuba narocito iza donje vilice. Da li je to povlacenje desni? Kako da ocistim to? cetkicom ne moze... pretpostavljam da je kamenac ali ne vidim drugi nacin da se ocisti nego da se radi kao na ovom snimku, rezanjem ovim, seckanjem, zato pitam.
HVALA UNAPRED
Molim vas recite mi koji je ovo proces i kada se radi?
P.S Desni uz donju vilicu su mi bele oko zuba narocito iza donje vilice. Da li je to povlacenje desni? Kako da ocistim to? cetkicom ne moze... pretpostavljam da je kamenac ali ne vidim drugi nacin da se ocisti nego da se radi kao na ovom snimku, rezanjem ovim, seckanjem, zato pitam.
HVALA UNAPRED