MOLIM ZA POMOC!!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
fdfsdfs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 8:54 pm

MOLIM ZA POMOC!!

Post od fdfsdfs »

Dobar dan svima, molim vas za pomoc
Imam 45 godina,
2011 u novembru u desnoj dojci sam primetila zadebljanje,otisla sam na momografiju krajem novembra i dobila sledeci nalaz:
Fibrolipomatozne dojke (ACR 1) bez signifikantnih TU promena i patognomonicnih mikrokalcifikacija. U desnoj dojci jedna velika i jedna manj cista (28mm i 8mm) Intramamarne limfne zlezde obostrano. U aksilama nema pat.limfinih zlezda
BI RADS 2 (BENGINE PROMENE)

Posle toga otisla sam kod ginekologa i pokazala mu nalaze s momografije dobih odgovor da je sve u redu i da dodjem na pregled za 2 godine, medjutim u decembru mi se javilo crvenilo i pila sam jednu kuru antibiotika,dok sam ih pila crvenilo se smanjilo kao i vrucina dojke. Medjutim ta cista se uvecala i bila je kao jaje,1 marta opet se javilo crvenilo i popila sam jos jedno pakovanje antibiotika, nakon kojih sam osetila olaksanje. U februaru mi je izostao ciklus.
U decembru 2010 sam operisala polip grlića materine.
Krajem februara zakazan mi je najblizi termin na onkologiji 7 februara. Sinoc sam bila na onkologiji. Doktor mi je izvrsio punkciju,napunio je 2 sprica,u jednom je bila bezbojna tecnost,dok je u drugom bezbojna tecnost s malo krvi. Doktor je rekao da se vidimo za mesec dana. Na moje pitanje da li treba da primam neke jake antiobiotike ili tako nesto odgovorio je da nista ne treba. Sve je bilo u zurbi, do sada mi nije jasno da li su uopste poslali uzorak punkcije u labaratoriju.
Na papiru koji sam dobila stoji :
Pregledom se nadje tumor u GMK velicine oko 50mm. Punkcijom se dobija 40cc seroznog sadrzaja bez zaostale rezistencije.
Medjutim danas pipam dojku i ono zadebljanje kako je bilo tako je i sad,mozda malkice manje,ali tu je negde.

Da li moze neko da mi objasni ovu dijagnozu,sta ovo sve znaci,ocajna sam? Da li da idem kod privatnog onkologa , sta da radim? Koji su dalje procedure lecenja?
Hvala unapred
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Re: MOLIM ZA POMOC!!

Post od Bokily »

Po svemu što ste i kako ste opisali u najverovatnije je u pitanju benigna cista. Deo priče gde je u jednoj epruveti bilo malo krvi je prosto laički rečeno posledica prolaženja igle kroz tkivo. Pošto je promena sa seroznom tečnošću, to je opet još jedan razlog da se misli da je promena benigna.
BIRADS 2 je dobar nalaz, nemojte da paničite, a pogotovo što nije proteklo mnogo vremena od kad ste radili mamografiju do danas- kad ste se javili na forum.
Polip na grliću nema nikakve veze sa promenama na dojci.
Što se tiče lečenja, najverovatnije će biti samo godišnje praćenje promene (naravno ukoliko nalaz te tečnosti bude dobar). Nemojte paničiti, ta cista može postepeno da se smanjuje, može kao takva dugo da ostaje ali istina je i da može da se maligno promeni (ali za tako nešto su potrebne godine a ne dani, sa svaki od ova tri slučaja). Međutim, ukoliko idete na redovne godišnje kontrole, nemojte se brinuti jer i ako se nađe nešto, to je na vreme.
Pozdrav i svako dobro vam želim.
fdfsdfs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 8:54 pm

Post od fdfsdfs »

Najlepse vam hvala,samo imam jedno pitanje,posto je dosta veliko i smeta mi kao neka grudva,da li preporucujete da se to izvadi ili da se nista ne radi i tako stoji? I da li je preporucljivo da pijem antibiotike? Hvala unapred!
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Post od Bokily »

To će vam najbolje reći onkolog. Sve zavisi, od slučaja do slučaja. Obično se ne operiše ali opet... zavisno koliko se brzo puni sa tečnošću (ako se uopšte puni), brzina rasta ciste, da li nešto komprimuje (pritiska)... svašta se tu gleda.
Nemojte uzimati antibiotike na svoju ruku, po potrebi ako dođe do upale da.
Pozdrav :wink:
gagi0101
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2012 11:53 am

Post od gagi0101 »

Gospodjo!
Glavu gore i bez uzrujavanja-postoje u prirodi lekovi za sve samo ih treba naci.
Ako ste zainteresovani za izlecenje biljnim preparatima javite mi se na e-mail:[email protected].
Dacu vam potrebna uputstva sta i kako i naravno sve to besplatno-jer sam i sam imao karcinom u krvi tj.leukemiju,
pa ako sam ja uspeo da je pobedim uspecete i Vi.
pozdrav iz austrije!
Maj70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 29, 2011 3:11 pm

Post od Maj70 »

Potrebna mi je vasa pomoc,poslala sam vam pp samo ne znam ima li vasa adresa posle com ima tacku ili nema ?UNAPRED HVALa!
Odgovori