Problem regulacije pritiska

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
borka001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 10:08 am

Problem regulacije pritiska

Post od borka001 »

Imam 61 godinu, visok pritisak i sa lekovima sam se dobro osecala na 130/80 i puls 65. Pre nesto vise od mesec dana sam uradila analize (malo uvecana leva komora i holesterol 8 jedinica) a od interniste sam dobila nove lekove. Ujutru pijem Binevol 5mg (pola tab. ujutru) i Ko-Пренеса 2mg a posle rucka mi je kardiolog dodao Cornelin 10mg, pola tablete. Za holesterol pijem Atoris 10mg, tabletu uvece.
Po preporuci interniste izbacila sam lek Ко-Пренеса a dodala Bromazepan. I dalje se osecam lose, pritisak mi je nestabilan i varira 120-140/ 70 a puls je 60, povremeno osecam pritisak u grudnom košu. :(

Molim za misljenje (trenutno se nalazim van Srbije)

Pozdrav od jedne bake.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Problem regulacije pritiska

Post od drbgd »

dobili ste odlicne lekove, ali generiku, tj. ono sto ide na recept.
ako ste u mogucnosti, zamenite ih originalima: binevol=NEBILET, cornelin=LERCANIL (pije se posle rucka, popodne), atoris=SORTIS.

koliko dugo pijete ovu komb. lekova?
borka001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 10:08 am

Re: Problem regulacije pritiska

Post od borka001 »

Hvala na odgovoru. Pijem ove lekove vec malo vise od mesec dana.
Nebilet vec pijem, jer mi je ostala jjos jedna kutija.
Trenutno sam van zemlje i ne mogu da nabavim druge lekove. Sta savetujete da mogu uraditi sa ovim sto imam, kao na primer kombinovanje doze ili vremena uzimanja, itd,..
Odgovori