Kansen u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jbioss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 4:00 pm

Kansen u trudnoci

Post od jbioss »

Postovani doktore u 2. mesecu trudnoce sam! imam gljivicnu infekciju palca na rukama, da li smem koristiti kansen 1% ( klotrimazol), da mazem taj palac?
Hvala Vam
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Kansen u trudnoci

Post od Zli doktor »

jbioss napisao:Postovani doktore u 2. mesecu trudnoce sam! imam gljivicnu infekciju palca na rukama, da li smem koristiti kansen 1% ( klotrimazol), da mazem taj palac?
Hvala Vam
Mišljenja su podeljenja. Uglavnom bi moglo da se koristi lokalno na koži palca, naravno pod uslovom da baš imate problema sa infekcijom (da li je rađena mikrobiologija tj. koje su gljivice u pitanju?) Ne bi bilo zgoreg da sačekate da prođe prvi trimestar pa da onda krenete sa terapijom (naravno ako vam je infekcija blaga i ako može toliko da sačeka). U protivnom možete da se "mackate po prstu" već sada... Pozzzz
P.S. Nadam se da vam je lek prepisao kožni doktor?
jbioss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 4:00 pm

Re: Kansen u trudnoci

Post od jbioss »

Nije mi hitno, sacekacu da prodje prvi trimester! Koristim ja ovu kremu godinama. Naravno sa prekidima od po 1-2 meseca! Prst je skoro izlecen, mada posle 2-3 meseca opet se gljivice pojave! Hvala Vam doktore na brzom odgovoru.
Odgovori