GVOZDJE = 3 Molim za pomoc
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Re: GVOZDJE = 3 Molim za pomoc
Za pocetak prvo proverite funkciju jetre (AST,ALKT,GGT,LDH). jer povisene vrednosti Fe mogu da ukazuju na ostecenu sintetsku funkciju jetre.
Hvala puno.
Pozdrav, vidim da se ovde raspravlja o gvozdju u krvi, pa imam i ja jedno pitanje.
Kada sam davao krv, rezultat serumskog gvozdja je bio 32, sto je malo poviseno, mislim da je za muskarce do 28 granica. Hemoglobin je 167 sto je ok. Zanima me da li je to poremecaj ili ne, i da li bi trebalo da nekako smanjim gvozdje i kako? Da napomenem da imam 21. godinu, bavim se sportom duze vreme pa imam dobru ishranu. Hvala unapred.
Kada sam davao krv, rezultat serumskog gvozdja je bio 32, sto je malo poviseno, mislim da je za muskarce do 28 granica. Hemoglobin je 167 sto je ok. Zanima me da li je to poremecaj ili ne, i da li bi trebalo da nekako smanjim gvozdje i kako? Da napomenem da imam 21. godinu, bavim se sportom duze vreme pa imam dobru ishranu. Hvala unapred.

Od rođenja sam anemična ishranom sam stalno pokušavala da popravim krvnu sliku ali nije pomoglo. Sve tablete koje sam pila izazivaju mi mučninu zatvor ali ne popravljaju krvnu sliku samo dobijam kilograme i ništa više. Nakon kontrole krvne slike da li mogu da zatražim infuziju gvožđa direktno u krv. Da li se to radi u državnom ili moram u privatnoj klinici?? Hvala unapred!

terapiju propisuje lekar hematolog ukoliko postoji mogucnost za tako nesto.
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije
spec. med.biohemije
Bila sam kod lekara inekcije i infuzija su ukinute. Lekar mi je dao Heferol koji pijem svaki drugi dan sad sam malo napravila pauzu. Nekako izdržavam ali i osećam se bolje imam dosta energije više nego pre!