GVOZDJE = 3 Molim za pomoc
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
od preparata protiv anemije, danas je najkompletniji preprat FEROGLOBULIN u obliku tableta ili tinkture-sirupa. On sadrži organsko vezano Fe, cink, vitamin C, B -vitamine, folnu kiselinu, rezultati su super.
Takodje TOTHEMA ampule su se pokazale jako dobre,
ako je tako mali nizak Fe, ja obično preporucujem i.v Ferlecit ampule u fizioloskoj otopini (50 ml)
ako je tako mali nizak Fe, ja obično preporucujem i.v Ferlecit ampule u fizioloskoj otopini (50 ml)
boban202 napisao:od preparata protiv anemije, danas je najkompletniji preprat FEROGLOBULIN u obliku tableta ili tinkture-sirupa. On sadrži organsko vezano Fe, cink, vitamin C, B -vitamine, folnu kiselinu, rezultati su super.
Specijalista interne medicine mi je zbog ekstremno niskog gvožđa (0,6 - anemija usled unutrašnjeg krvarenja) prepisao Ferrlecit injekcije. Problem je u tome što ne mogu nigde da ih pronađem.
Znate li gde Ferrlecit može da se nabavi?
Panika
Hvata me panika! Gvoždje mi je 3, hemoglobin 100 a sedimentacija 75. Imam 35 godina, a pre četiri godine mi je radjena resekcija želuca 1/3 zbog prksanja čira na dvanaestopalačnom crevu. Od tada imam lošu krvnu sliku, ali ovo je alarmantno. Barem za mene! Može li mi neko pomoći savetom ili da me uputi na nekog specijalistu?
Re: Panika
Lepsa napisao:Hvata me panika! Gvoždje mi je 3, hemoglobin 100 a sedimentacija 75. Imam 35 godina, a pre četiri godine mi je radjena resekcija želuca 1/3 zbog prksanja čira na dvanaestopalačnom crevu. Od tada imam lošu krvnu sliku, ali ovo je alarmantno. Barem za mene! Može li mi neko pomoći savetom ili da me uputi na nekog specijalistu?
Prvo da se ogradim da nisam doktor. Ali pošto sam imao krvarenje iz čira znam ponešto o ovom problemu.
Pošto su vam gvožđe i hemoglobin niski, možda se radi o unutrašnjem krvarenju, i to bi svakako trebalo da pregleda gastroenterolog putem gastroskopije. Da li ste imali crne stolice ili povraćali krv? Ako jeste, onda morate hitno otići kod lekara! Ako i niste, moguće je da polako gubite krv iako se to ne primećuje preko preko stolice (okultno krvarenje).
Što se tiče same krvne slike, nakon što se sanira uzrok krvarenja, najbolje je da odete kod hematologa koji će utvrditi kakvu terapiju treba da primate. Verovatno će vam dati da uzimate neki preparat na bazi gvožđa.
Hvala Vam Boki na javljanju.
Medjutim, nema vidnog krvarenja iz gastro trakta. To sam preživela prilikom prskanja čira. Pre nekoliko meseci sam radila gastroskopiju i biopsiju želuca i sve je u redu. Ovi problemi su posledica operacije želuca. Što se tiče Vašeg saveta za hematologa, tu nastaje problem. U mome gradu nemamo specijalistu hematologije, samo specijalizanta, koja mi je rekla da ću ovako živeti do kraja života i da je to normalno jer nemam ceo želudac i deo dvanaestopalačnog creva. Promenila sam doktora i počela da redovno idem kod interniste, koja me je pak uputila na puno daljih snimanja i pregleda. To sada, polako prikupljam. U prošlom javljanju sam zaboravila da napomenem da su mi analize na imonoglobulin E uvećane za 25 puta od normalnih vrednosti.
Medjutim, nema vidnog krvarenja iz gastro trakta. To sam preživela prilikom prskanja čira. Pre nekoliko meseci sam radila gastroskopiju i biopsiju želuca i sve je u redu. Ovi problemi su posledica operacije želuca. Što se tiče Vašeg saveta za hematologa, tu nastaje problem. U mome gradu nemamo specijalistu hematologije, samo specijalizanta, koja mi je rekla da ću ovako živeti do kraja života i da je to normalno jer nemam ceo želudac i deo dvanaestopalačnog creva. Promenila sam doktora i počela da redovno idem kod interniste, koja me je pak uputila na puno daljih snimanja i pregleda. To sada, polako prikupljam. U prošlom javljanju sam zaboravila da napomenem da su mi analize na imonoglobulin E uvećane za 25 puta od normalnih vrednosti.
Oznaka je FE bar ovde kod nas......
Meni je zeljezo 16,a doktorica kaze da je bilo 9 kada mi je ustanovljena anemija.Ona mi kaze da bi trebalo biti 40
tako da sam po tome jako anemicna.Ja sam na inekcijama B12 vitamina i trebala bih uzimati svaki dan tabletu zeljeza,ali sam ih zanemarila vec ima sigurno 2 meseca.
Cvekla je odlicna,friska.....sok
Volim salatu ali meni bas ne podnosi stomak zbog pojacane kiseline u zelucu
Sta jos da jedem???
Moze li pileca dzigerica???
Pozdrav

Meni je zeljezo 16,a doktorica kaze da je bilo 9 kada mi je ustanovljena anemija.Ona mi kaze da bi trebalo biti 40

Cvekla je odlicna,friska.....sok

Volim salatu ali meni bas ne podnosi stomak zbog pojacane kiseline u zelucu

Sta jos da jedem???
Moze li pileca dzigerica???
Pozdrav

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
tooooooooooo cvekle, konjsog mesa, kobasica, i dzigerice mnjam!
prosto mi sad zao shto sam nivo gvozdja dovela u normalu
i imam 9 ampula totheme ako nekome treba javite se...
prosto mi sad zao shto sam nivo gvozdja dovela u normalu

i imam 9 ampula totheme ako nekome treba javite se...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: GVOZDJE = 3 Molim za pomoc
Da li moze neko da mi protumaci rezultate?
hemoglobin 97 ref.vrednost 116-160
hematokrit 0,311 ref.vrednost 0,350-0,470
MCV 70 ref.vrednost 80-100
Neutrofilni granulociti 51.0 ref.vrednost 55.0-65.0
Gvozdje 0.6 ref.vrednost 6.6-26.0
Rezultati su vadjeni 12.2.2011.Samo da napomenem da imam 14.god.Hvala unapred!!!
hemoglobin 97 ref.vrednost 116-160
hematokrit 0,311 ref.vrednost 0,350-0,470
MCV 70 ref.vrednost 80-100
Neutrofilni granulociti 51.0 ref.vrednost 55.0-65.0
Gvozdje 0.6 ref.vrednost 6.6-26.0
Rezultati su vadjeni 12.2.2011.Samo da napomenem da imam 14.god.Hvala unapred!!!
Javi se hematologu! Pored vrednosti Fe ( a 3 je zaista malo), za procenu anemije potrebno je uraditi i druge laboratorijske analiza ( feritin,TIBC, UIBC), o cemu odlucuje hematolog. Treba naci razlog anemije. I mislim da je amp.Tothema 1 na II dan nedovoljno. Pozdrav.
Draga Sara, najbolje je da se javiš lekaru koji ti je i dao da uradiš laboratorijske analize. On će najbolje znati šta dalje. Rezultate nikada ne treba tumačiti izolovano, bitno je videti pacijenta i razgovarati sa njim. Ako je Fe 0,6 onda si zaista anemična, i teba dopuniti ispitivanje drugim analizama.
Da li moze neko da mi protumaci rezultate?
Fe+2 37.7 ref.vrednost (6.6 - 28.3)
WBC 3.5 ref.vrednost (4.0 - 10.0)
Lym# 0.6 ref.vrednost (0.8 - 4.5)
lym% 17.8 ref.vrednost (20.0 - 45.0)
Grn% 77.0 ref.vrednost (40.0 - 75.0)
S.E. Eritrocitia 8.0
Hvala puno !
Fe+2 37.7 ref.vrednost (6.6 - 28.3)
WBC 3.5 ref.vrednost (4.0 - 10.0)
Lym# 0.6 ref.vrednost (0.8 - 4.5)
lym% 17.8 ref.vrednost (20.0 - 45.0)
Grn% 77.0 ref.vrednost (40.0 - 75.0)