Operacija umnjaka - šta očekivati i gde otići? (Novi Sad)

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Operacija umnjaka - šta očekivati i gde otići? (Novi Sad)

Post od Cat »

Trebalo bi da operišem umnjak u donjoj vilici koji je izbio do pola ali nema mesta. Možete li da mi preporučite nekog oralnog hirurga u Novom Sadu? Koliko dugo traje oporavak? Hvala!

p.s. Mogu li da odem npr. do stomatološkog fakulteta? Nemam osiguranje ali ionako se sve plaća...
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Operacija umnjaka - šta očekivati i gde otići? (Novi Sad)

Post od angelika »

Ovde (na ovoj temi) imaš poruku od sunčice11 da nude besplatne popravke zuba na stom. fakultetu. Studenti uz nadzor profesora. Proveri. I srećno.
IvaIva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2012 7:38 pm

Re: Operacija umnjaka - šta očekivati i gde otići? (Novi Sad)

Post od IvaIva »

Zdravo svima...
Pre 7 dana i je operisan gornji desni umnjak...lekar je prilikom zašivanja rane previše zategaokonce i došlo je do infekcije...Prvog dana otok nije bio strašan, drugog de povećavao..(što je normalno) Ali 3.dana je oko počelo da se zatvara...otišla sam kod njega i tada je video šta se dogodilo-infekcija-krv nije mogla nimalo oticai i stvorio se hematom, zagnojilo, fujjj!!!Popustio je jedan šav da bi se dreniralo, i prepisao Orvagil(alergična sam na mnoge antibiotike) Tog dana (3.) je otok počeo da se smanjuje...svaki 2. dan sam išla na kontrolu(ispirao je fiz.rastvorom)Otok je sada (8.postoper.dan)splasnuo, ali imam problem, jer ne moru normalno otvoriti usta...rekao mi je da došem za 2-3 dana...verovatno će napraviti još jedan rez! Rekao mi je da grejem...da se sekret koji se nakupio izbaci cirkulacijom...inaće, mišić je jeko zgrčen..
Zanima me da je ko imao sličnog iskustva...stvarno mi ne treba još jedno seckanje...(inače, 2 umnjaka su izvađena u roku od 10 dana)...posle koliko vremena ću moći normalno da ptvorim usta?
Pozzz
Odgovori