komplikacirana operacija umnjaka
komplikacirana operacija umnjaka
pomoć..bilo kakva sugestija je dobrodošla i unaprijed zahvaljujem..dakle, prije 8 dana sam operirala donji lijevi umnjak..naizgled jednostavna operacija pretvorila se u pravu noćnu moru...nakon operacije -klasika, oteklina par dana, krvarenje, bol, anelgetici..međutim uz sve te nuspojave meni se dogodilo još nešto što u početku i nije bilo toliko zabrinjavajuće..pola usnice i brada su mi odmah nakon opracije bili djelomično umrtvljeni..i nakon što sam izvadila šavove situacija se nije promjenila..prema riječima doktora dogodilo se slijedeće..prilikom operacije, kako je umnjak bio položen horizontalno, došlo je do nagnječenja ili oštećenja živca što je naravno prouzrokovalo umrtvljenost..osjet se nije potpuno izgubio i doktor kaže da je sve ok te da takvo stanje može potrajati i do 3 mj...meni je sve to pomalo sumnjivo pa ako netko ima sličnih iskustava ili bilo kakve riječi utjehe (ili ne) neka se slobodno javi jer polako očaaajavaaaam...hvala
Re: komplikacirana operacija umnjaka
Zdravo svima...
Pre 7 dana i je operisan gornji desni umnjak...lekar je prilikom zašivanja rane previše zategaokonce i došlo je do infekcije...Prvog dana otok nije bio strašan, drugog de povećavao..(što je normalno) Ali 3.dana je oko počelo da se zatvara...otišla sam kod njega i tada je video šta se dogodilo-infekcija-krv nije mogla nimalo oticai i stvorio se hematom, zagnojilo, fujjj!!!Popustio je jedan šav da bi se dreniralo, i prepisao Orvagil(alergična sam na mnoge antibiotike) Tog dana (3.) je otok počeo da se smanjuje...svaki 2. dan sam išla na kontrolu(ispirao je fiz.rastvorom)Otok je sada (8.postoper.dan)splasnuo, ali imam problem, jer ne moru normalno otvoriti usta...rekao mi je da došem za 2-3 dana...verovatno će napraviti još jedan rez! Rekao mi je da grejem...da se sekret koji se nakupio izbaci cirkulacijom...inaće, mišić je jeko zgrčen..
Zanima me da je ko imao sličnog iskustva...stvarno mi ne treba još jedno seckanje...(inače, 2 umnjaka su izvađena u roku od 10 dana)...posle koliko vremena ću moći normalno da ptvorim usta?
Pozzz
Pre 7 dana i je operisan gornji desni umnjak...lekar je prilikom zašivanja rane previše zategaokonce i došlo je do infekcije...Prvog dana otok nije bio strašan, drugog de povećavao..(što je normalno) Ali 3.dana je oko počelo da se zatvara...otišla sam kod njega i tada je video šta se dogodilo-infekcija-krv nije mogla nimalo oticai i stvorio se hematom, zagnojilo, fujjj!!!Popustio je jedan šav da bi se dreniralo, i prepisao Orvagil(alergična sam na mnoge antibiotike) Tog dana (3.) je otok počeo da se smanjuje...svaki 2. dan sam išla na kontrolu(ispirao je fiz.rastvorom)Otok je sada (8.postoper.dan)splasnuo, ali imam problem, jer ne moru normalno otvoriti usta...rekao mi je da došem za 2-3 dana...verovatno će napraviti još jedan rez! Rekao mi je da grejem...da se sekret koji se nakupio izbaci cirkulacijom...inaće, mišić je jeko zgrčen..
Zanima me da je ko imao sličnog iskustva...stvarno mi ne treba još jedno seckanje...(inače, 2 umnjaka su izvađena u roku od 10 dana)...posle koliko vremena ću moći normalno da ptvorim usta?
Pozzz