Koja su neželjena djelovanja kemoterapije:

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Koja su neželjena djelovanja kemoterapije:

Post od Slavko_slavko »

a recite vi nama, sta ce se dogoditi ako se hemoterapija ne prima?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

bicu direktan: ogromne su sanse da ne prezivi...
i ja sam primao terapije, imao sam mucnine, povracao sam na svakih 6-12 sati, kada je inace i prestajalo dejstvo leka, bio sam neraspolozen u tolikoj meri da nikog nisam podnosio, nisam jeo, nisam pio, smetao mi je vazduh, vene su mi sprzene po rukama, slabije mi raste kosa ali ima jedno mnogo bolja stvar-ziv sam... :)
naravno da svako ima pravo na izbor ali ako se odluci na alternativu-ne sme posle nikog da krivi za to sto je otisao tim putem ili obrnuto...moj ujak je umro od karcinoma pluca pre godinu i nesto dana, nazalost, prekasno se otkrilo...ali ja znam jos puno njih kojima je terapija pomogla i koji su danas sasvim ok i zdrave osobe... :)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

individualno je, ali generalno svaki pacijent ima mnogo vece sanse da prezivi i da se izleci sa hemo nego bez nje...naravno da covek mora biti jak, pre svega psihicki ali opet-hemo je jaca od biljaka...
mislim da se varate jer imate negativno iskustvo, da je lecenje uspelo razmisljali biste skroz drugacije, u to sam uveren, tako da...
Korisnikov avatar
J e l e n a
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2012 10:08 pm

Post od J e l e n a »

Ja mislim da je dejstvo ht individualno. I da zavisi od vrste kansera, stadijuma bolesti, celokupnog fizickog i mentalnog stanja pacijenta, koliko pacijent poznaje svoj organizam, zivotni stvav pacijenta, okoline, ishrane, fizicke aktivnosti. Nesto sam verovatno zaboravila. Kad pisem dejstvo mislim i na pozitivne i negativne efekte.
Znam da ima ljudi koji su se izborili sa kanserom samo uz pomoc ht.
Verujem da smrtnih slucajeva od ht ima i da se tome ne prica puno.
Smatram da konvencionalna medicina kao nauka nesto objasnjava a nesto leci.
Smatram da je farmacija biznis.

Kad kazem alternativna medicina mislim na argumentovane cinjenice.
Alternativna medicina je "baka i deka" konvencionalne medicine.
Altrenativna medicina u skorije vreme i objasnjava i leci.
Alternativna medicina nema resursa kako bi se steklo poverenje u istu.
Alternativna medicina nema resursa da pravi statistiku.

Doktor konvencionalne medicine koji odbacuje alternativnu medicinu, po meni, ne zasluzuje to zvanje.
Onaj koji se bavi alternativnom medicinom i odbacuje konvencionalnu je laznjak.

I sad ja treba da odlucim?

Vrlo je prosto. Obe medicine dolaze u obzir.

Najveci izazov u celoj prici je nauciti o svemu, informisati se. Razumeti sve to. Izazov da, nemoguca misija ne!
Zivimo u drustvu gde su svi najpametniji i gde niko nikog ne ume da saslusa, A to je. po meni, najveci problem, posebno kada smo u nevolji.

Znam da smo svi ovde iz istog tuznog razloga. Ali lepo je citati vas dvojicu neistomisljenika kako lepo caskate. To odavno nisam dozivela na maternjem jeziku (ili na nekom od istih ;-)
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

ako nekom treba prasak ORTHOMOL IMMUN koji se koristi za podizanje imuno sistema tokom primanja Hemo terapije ili Zracenja neka se javi na pp.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ja priznajem alternativu kao preventivu, da se zdravo hranimo i tome slicno, ali ne priznajem kao vid lecenja, nikako...
nikad se ne bih lecio alternativom jer verujem u hemo, ali zato ne vidim nista lose u tome da neko recimo preventivno jede aroniju(nju cemo sad na prolece i da posadimo), ili da koristi neke cajeve radi detoksikacije...
problem nastaje kada se sve moguce metode lecenja odbace i prihvati se alternative...
jedna majka kada je cula da joj je dete bolesno od leukemije rekla je-necu da mi lecite dete, sama cu da ga izlecim...davala mu je neke cajeve, biljcice i sta ti ja znam, vratila se sa klincem posle 7 meseci i onda su krenuli sa terapijom...mali je sad zdrav, prav, ide u skolu...
ja nemam pravo da nekoga ubedjujem da, recimo, batali terapiju i predje na neke sokove, niti obrnuto, mogu samo da savetujem sta je najbolje za nekog...
branka12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2012 12:22 pm

Post od branka12 »

pozdraz Ja sam u porodici imala slucaj ALL .to vam je za on koji ne znaju AKUTNA LIMFOCITNA LEUKEMIJA.od te opake bolesti je obolio moj unuk .otkrivena mu je sa 4 godine lijecen je u KC banja luka.saznali smo nakon par dana za preparate DR.TODORA JOVANOVICA .to je mojoj porodici bio prvi susret sa karcinomom.,pa nisam mogla da budem na strani nijedne medicine ni ove zvanicne ni alternativne .dijete je lijeceno po medjunarodnom protokolu .nalsze smo slali u svedsku i beograd.sve se radi isto .da skratim,imali smo srece otkriveno je na vrijeme.uporedo sa terapijama davali smo mu todoksin preparate.on je za razliku od onih koji to nisu koristili lakse podnosio terapije ,nije imao ni pribliano probleme kao djeca ciji roditelji nisu htjeli da cuju za alternativu.mogu posavjetovati svima da uporedo koriste oba nacina lijecenja.dok na vlastitoj kozi ne probate nemozete nikad biti sigurni . dabome zavisi u kojoj se fazi otkrije bolest .A upravu su i oni koji kazu da tu zaradjuje farmaceutska mafija .Sve je dzaba sto to znamo nevjerujem da kancer bilo koje vrste mozete lijeciti bez HT.ipak mislim obadva nacina ljecenja uporedo i uz boziju pomoc uspjeh nece izostati.HVALA BOGU NAS DJECAK JE ZIV IZDRAV.i zelim svima da isto tako pobjede te proklete bolestine .
Odgovori