AHILOVA TETIVA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
NADAVESELA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 12:02 pm

AHILOVA TETIVA

Post od NADAVESELA »

Pre 5 godina imala sam povredu(napuknuce) Ahilove tetive. Nisam operisana. Uz sav rizik koji nosi ponovno bavljenje sportom isti primenjujem. Medjutim skijanje ne znam dali smem. Isto bih i pitala i za rolerke. Odnosno dali je tu rizik veci. Znam da je voznja bicikla i plivanje najbolje, ali..
fizio/osteo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od fizio/osteo »

ahilova tetiva je izuzetno jaka i velika. njome se spusta stopalo, znaci stopalo pritiska podlogu, i time prenosi snagu kontrakcije misica lista na stopalo. naprsnuce tako velike i snazne tetive ne treba da te mnogo zabrinjava ali treba da obratis paznju na intenzitet tvojih sportskih aktiviteta. pretpostavljam da je doslo do pucanja jednog manjeg broja vlakana i da je preostala masa tetive u punoj funkciji. ukoliko se do sada pri sportu nije pogorsala situacija, smatram da mozes pazljivo poceti sa eksperimentima, u smislu koji sportom i u kojoj meri mozes da se bavis.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
android aplikacije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 14, 2012 9:25 pm
Kontakt:

Re: AHILOVA TETIVA

Post od android aplikacije »

pre par godina sam imao isti problem i kao i ti i ja sam prosao bez operacije. u pocetku sam osecao lagani bol a na promeni vremena i na hladnijem vremenu taj bol je bio jaci. sad je vec proslo 7 godina i posledice i ne osecam.
Odgovori