AHILOVA TETIVA
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 12:02 pm
AHILOVA TETIVA
Pre 5 godina imala sam povredu(napuknuce) Ahilove tetive. Nisam operisana. Uz sav rizik koji nosi ponovno bavljenje sportom isti primenjujem. Medjutim skijanje ne znam dali smem. Isto bih i pitala i za rolerke. Odnosno dali je tu rizik veci. Znam da je voznja bicikla i plivanje najbolje, ali..
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
ahilova tetiva je izuzetno jaka i velika. njome se spusta stopalo, znaci stopalo pritiska podlogu, i time prenosi snagu kontrakcije misica lista na stopalo. naprsnuce tako velike i snazne tetive ne treba da te mnogo zabrinjava ali treba da obratis paznju na intenzitet tvojih sportskih aktiviteta. pretpostavljam da je doslo do pucanja jednog manjeg broja vlakana i da je preostala masa tetive u punoj funkciji. ukoliko se do sada pri sportu nije pogorsala situacija, smatram da mozes pazljivo poceti sa eksperimentima, u smislu koji sportom i u kojoj meri mozes da se bavis.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 14, 2012 9:25 pm
- Kontakt:
Re: AHILOVA TETIVA
pre par godina sam imao isti problem i kao i ti i ja sam prosao bez operacije. u pocetku sam osecao lagani bol a na promeni vremena i na hladnijem vremenu taj bol je bio jaci. sad je vec proslo 7 godina i posledice i ne osecam.