paradentoza
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 23, 2009 6:36 pm
paradentoza
imam upaljene desni iznad dvojke i trojke sa desne strane, oni mi i krvare pri svakom pranju zuba...tada ih ispiram sa 3%hydrogenom...pre par meseci sam bila kod stomatologa i cistila mi je kamenac i stavljala neku mast, valjda na bazi kortikosteroida, no nije mi bas pomoglo...ja sam inace dojilja, pa se bojim da ovo nije nedostatak calciuma i pocetak paradentoze...imate li neki savet sta sada?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: paradentoza
Teško je bez pregleda dati pravu dijagnozu i terapiju, pa je zaista najbolji savet koji mogu da vam dam da se javite specijalisti parodontologije i oralne medicine, koji će utvrditi u čemu je problem (ne mora da bude parodontoza) i rešiti vaš problem. Kao što verovatno znate PARODONTOZA se može samo usporiti i eventualno zaustaviti, pa bi bilo dobro da odete što pre.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 23, 2009 6:36 pm
a sta jos moze da bude uzrok upaljenih desnih, a kao sto sam rekla iznad dvojke i trojke mi ponekad otekne?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Različite vrste gingivitisa. Ne mora svaki gingivitis da progredira u parodontopatiju.
Dr Milan Ivanovic
Kod mene se desni povlace. Da li se obnavljaju posle terapije
imam paradentozy na nekim prednjim zubima gornje vilice, zanima me moze li se izlijeciti paradentoza.