Tumor Dojke
Tumor Dojke
Moja devojka je dobila tumor dojke.Place boli je dojka.Sreca nije tezi slucaj i nije preslo na limfne zlezde.Mnogo je volim i zelim znati kako se to leci pre i posle operacije i da li u svakom slucaju mora da se odstranjuje dojka.Uradila je neki test i otkrili su da je to benigni(sva sreca te nije maligni).Molim vas kazite mi uzroke(kako i na koji nacin se to dobiva).
Re: Tumor Dojke
Kakav ste uvod dali pomislio bi čovek svašta...
Pa ako je dokazano kao benigno onda nema razloga da se brinete, benigni tumori se ni ne šire prema limfnim čvorovima, obično rastu u kaspuli (učaureni) pa se lako vade. Nema potrebe za odstranjivanjem cele dojke ako je benigni proces. Postoperativno- mirovanje. Ako je desna dojka (mislim svejedno je nego dajem primer), onda se štedi desna ruka kako bi mirovali mišići i kako bi sve brže zaraslo... ništa posebno..
Tako da opušteno.
Pa ako je dokazano kao benigno onda nema razloga da se brinete, benigni tumori se ni ne šire prema limfnim čvorovima, obično rastu u kaspuli (učaureni) pa se lako vade. Nema potrebe za odstranjivanjem cele dojke ako je benigni proces. Postoperativno- mirovanje. Ako je desna dojka (mislim svejedno je nego dajem primer), onda se štedi desna ruka kako bi mirovali mišići i kako bi sve brže zaraslo... ništa posebno..
Tako da opušteno.
Hvala na odgovoru.Leva je u pitanju.
Majka mi je u aprilu 2009 operisala karcinom dojke. Rekli su joj da je maligni i veoma intezivan i agresivan. U junu je pocela sam hemoterapijama,a kad je zavrsila sa njima otisla je na zracenje u novembru. Imala je 25 zracenja. Kada je zavrsila sa zracenjem dobila je da prima herceptin godinu dana... Medjutim nije primila celu terapiju jer je u medjuvremenu snimak jetre pokazao da ima nekih promene na njoj. promenili su joj terapiju i dali joj da prima taxol. U medjuvremenu opet je uradila snimanje jetre koji je pokazao da su se te promene smanjile...pre nedelju dana primila je poslednju terapiju taxola i danas je opet radila ct skener jetre,a promene na jetri su se povecale dosta! Radiolog joj je to saopstio tuznim glasom... Meni nije jasno da li je njoj rak metastazirao na jetru ili su te promene na njoj od neceg drugog?! Jako sam zabrinuta i uplasena... a ona pocinje da gubi optimizam,jer je konstantno pod nekim terapijama vec 2 god. Molila bih za vase misljenje...hvala...
Meni treba pomoc. Moja mama ima neku izraslinu na dojci, vise onako iznad dojke, da budem precizna, oko 5-6 cm iznad bradavice. ima je vec godinama, ali se nije zalila da je boli. u pocetku je, kaze, bilo oblo i okruglo, a pre nego sto je puklo se raspuklo i kaze da je bilo nepravilnog oblika. pre godinu ili cak dve, to je puklo. cureo je gnoj iz rupe koja je, po njenoj prici bila veoma duboka i velika. jos uvek nije zaraslo. nisam videla kako izgleda, nece da pokaze, ali tata kaze da je strasno. nece da ide kod doktora, nece na mamografiju. jednom je pobegla sa mamografije. ne znam kako da je nateram da ode. ima 48 godina i brinem se jako. ne znam da li da verujem uopste njenoj prici i voloela bih da mi neko kaze sta to moze biti, da li je neko iskusio nesto slicno, ili zna nekog ko je prosao kroz nesto takvo. ili mi bar dajte ideju kako da je nagovorim da ode kod doktora. ja ne znam ni kod kog doktora da je vodim. a mora kod privatnog, jer nema knjizicu. neko kaze da je to gnojni apces, ali ja nisam doktor i ne znam, a ona nece da ode kod doktora. molim vas, pomozite mi, umrla bih da joj se nesto desi i do kraja zivota bih sebe krivila sto je nisam naterala da ranije ode kod doktora.
hvala unapred...

hvala unapred...

- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
kakvo je njeno fizicko stanje? koliko ima kilograma, jel' gubila tezinu u zadnje vreme?
doktori kazu da se, ukoliko pacijent primeti bilo kakvi promenu, ode lekaru...e sad, kod koga otici, i to je pitanje, tacnije ko je zaduzen za tu regiju...odakle ste vi?
doktori kazu da se, ukoliko pacijent primeti bilo kakvi promenu, ode lekaru...e sad, kod koga otici, i to je pitanje, tacnije ko je zaduzen za tu regiju...odakle ste vi?
Pa ona je veoma aktivna i pokretna. Visoka je 170 cm i ima oko 55kg, uvek je imala toliko kila. Nije gubila tezinu. U zadnje vreme joj je potreban poslepodnevni odmor, ali to je valjda normalno, ipak ima skoro 50 godina, ali, nisam primetila neke promene u njenom fizickom stanju. Iz Novog Sada smo.
ono sto ce ti svako ovde reci i kako ti najvise moze pomoci jeste da ONA MORA OTICI LEKARU... javi nam sta se dogadja
Cao... vidi ovako, ja sam iz NS i privatno bih ti iz sveg srca preporucila doktorku Bogdanovic koja inace radi u na institutu u Kamenici, tamo dole gde se radi magnetna rezonanca i mamografija, stvarno je super u svom poslu, vrlo cenjena. Ne znam gde radi privatno, ali pokusaj nekako da se raspitas...
Vidi, razgovaraj sa svojom mamom i lepo joj objasni da je bitno da ode kod lekara, da je ona tebi potrebna u zivotu i da ako ne zbog sebe, onda zbog tebe mora da ode...
E sad, taj gnoj sto si rekla, vrlo je lako moguce da je bila neka cista koja se ispunila gnojem (sto ne mora biti lose) ali bez mamografije se ne moze sigurno nista reci.
Puno te pozdravljam i svako dobro ti zelim
Vidi, razgovaraj sa svojom mamom i lepo joj objasni da je bitno da ode kod lekara, da je ona tebi potrebna u zivotu i da ako ne zbog sebe, onda zbog tebe mora da ode...
E sad, taj gnoj sto si rekla, vrlo je lako moguce da je bila neka cista koja se ispunila gnojem (sto ne mora biti lose) ali bez mamografije se ne moze sigurno nista reci.
Puno te pozdravljam i svako dobro ti zelim

hvala puno... Sve sam joj to vec rekla, i ja i sestra, ali nece... pretpostavljam da se boji, ali mora ici... Nateracemo je nekako valjda. hvala jos jednom. pozdravljam i ja tebe.
Re: RAK DOJKE KOD MUSKARACA
MIXTER napisao:Moja devojka je dobila tumor dojke.Place boli je dojka.Sreca nije tezi slucaj i nije preslo na limfne zlezde.Mnogo je volim i zelim znati kako se to leci pre i posle operacije i da li u svakom slucaju mora da se odstranjuje dojka.Uradila je neki test i otkrili su da je to benigni(sva sreca te nije maligni).Molim vas kazite mi uzroke(kako i na koji nacin se to dobiva).