Molim za savet !

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
AndreaMayson18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 16, 2012 1:13 pm

Molim za savet !

Post od AndreaMayson18 »

Imam skoro 18 godina, i pre tacno mesec dana sam imala svoj prvi seksualni odnos.
Neposredno posle njega sam krvarila, medjutim ono sto se desilo jeste da sam posle 5 dana od tog odnosa prokrvarila vecu kolicinu krvi, koje je ubrzo nakon toga prestalo. Medjutim, ponovo sam posle 5 dana prokrvarila i opet je prestalo malo posto je i pocelo.
Do tada sam imala dijagnozu policisticnih jajnika, medjutim nisam ih kontrolisala neko druze vreme pre prvog odnosa.
U cetvrtak sam bila kod svog ginekologa i ultrazvukom je dijagnostikovano da imam cistu 43x32mm, koja je bukvalno prekrila ceo desni jajnik. Sada imam povremene bolove i ono sto sam jos otkrila urino kulturom jeste da imam proteus mirabilis ( 1 000 000 CFU/mm).
Moje pitanja su : 1. Da li je moguce da sam dobila cistu upravo zbog ove bakterije, (za koju mi je doktorka opste prakse rekla da je vrlo verovatno da sam je dobila sexualnim putem od svog partnera)
2. Da li je moguce da sam zaista ovu bakteriju i dobila od svog partnera ?

3. Da li to sto imam cistu znaci da cu teze ostati trudna jednog dana kada za to budem imala potrebu?

4. Da li su ona krvarenja van menstrualnog ciklusa mozda imala veze upravo sa cistom koju imam ili ...?

Unapred hvala .
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Molim za savet !

Post od Zli doktor »

AndreaMayson18 napisao:Imam skoro 18 godina, i pre tacno mesec dana sam imala svoj prvi seksualni odnos.
Neposredno posle njega sam krvarila, medjutim ono sto se desilo jeste da sam posle 5 dana od tog odnosa prokrvarila vecu kolicinu krvi, koje je ubrzo nakon toga prestalo. Medjutim, ponovo sam posle 5 dana prokrvarila i opet je prestalo malo posto je i pocelo.
Do tada sam imala dijagnozu policisticnih jajnika, medjutim nisam ih kontrolisala neko druze vreme pre prvog odnosa.
U cetvrtak sam bila kod svog ginekologa i ultrazvukom je dijagnostikovano da imam cistu 43x32mm, koja je bukvalno prekrila ceo desni jajnik. Sada imam povremene bolove i ono sto sam jos otkrila urino kulturom jeste da imam proteus mirabilis ( 1 000 000 CFU/mm).
Moje pitanja su : 1. Da li je moguce da sam dobila cistu upravo zbog ove bakterije, (za koju mi je doktorka opste prakse rekla da je vrlo verovatno da sam je dobila sexualnim putem od svog partnera)
2. Da li je moguce da sam zaista ovu bakteriju i dobila od svog partnera ?

3. Da li to sto imam cistu znaci da cu teze ostati trudna jednog dana kada za to budem imala potrebu?

4. Da li su ona krvarenja van menstrualnog ciklusa mozda imala veze upravo sa cistom koju imam ili ...?

Unapred hvala .
Budite bez brige, sve ce biti u redu...i i cista ce nestati najkasnije za 2 meseca, možda i pre... Samo izlečite taj Proteus... A sto se tiče PCO sindroma nikakav problem,ako vas sta bude vise interesovalo javite se na pp... Pozdrav :wink:
AndreaMayson18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 16, 2012 1:13 pm

Re: Molim za savet !

Post od AndreaMayson18 »

Hvala vam puno :)
Odgovori