bilijarni reflux
bilijarni reflux
Nadovezacu se na ove tegobe http://www.doktor.rs/forum/post289898.html#p289898o kojima sam pisao, u poslednjih mesec-dva sam poceo osecati neku jaku vrucinu u stomaku, narocito posle poslednjeg pijenja dva leka (Colospa i Orvagil), danas sam kod kod gastroenterologa radio gastroskopiju i dijagnoza je GERB i Gastritis, ali pise da ima dosta zucnog sadrzaja u zelucu, kao i znaci ezofagitisa grad. A, ostalo je O.K. Ranije samo bio na UZV vise puta, sve O.K. Od cega moze da bude ova zuc u zelucu, nisam operisao zuc ili bilo sta drugo ?
Re: bilijarni reflux
I dalje imam tvrdu stolicu (ne opstipaciju) koja prvo izadje u kuglicama a kasnije je kako-tako normalna. Poceo sam da pijem Mukofalk vec dva dana ali ne vidim za sad neku promenu. Danas sam radio analizu krvi i imam blago povisene MCH (32,3), MCHC (365) i bilirubip (22,6). ALT mi je na granici (45), dok mi je pre 3 meseca bio povisen (97), kao i AST, koji se sad u redu. Tada su radjene sve analize na hepatitise i bilo je u redu. Da li neko ima neku ideju zasto su ove vrednosti ovakve i zasto i posle 5 meseci imam stolicu u kuglicama (a da to nije iritabilni kolon) ?
Re: bilijarni reflux
Samo da napomenem da na ishranu pazim, jedem dosta vlakana, pijem vodu, a prosle nedelje sam pio Orvagil + Colospa, a od ove Controloc (40) i Gastroperidon.