Biopsijom mi je određena dijagnoza CIS (carcinoma in situ)...radjena konizacija, zatim rekonizacija i dosao je uredan nalaz.
Naravno , nakon toga isla sam na trudnocu...
S'obzirom da nije bilo folikula (tokom folikulometrije), pocela sam sa hormonskom terapijom i pila
Klomifen. Praćenjem doktor mi je rekao da je na jajnicima nastao haos, stvorile se ciste, nesto nenormalno.
Zanima me da li je to nesto opasno? Da li sam uopste smjela uzimati tu terapiju?
Da li je postojala mogucnost metastaze karcinoma na jajnike, pa da je sad tu nesto nenormalno?
Unapred , hvala
ciste na jajnicima
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: ciste na jajnicima
A što vam je doktor dao odmah Klomifen? Da li vam je uradio adekvatan hormonski status? Klomifen se ne daje "napamet"...darjana napisao:Biopsijom mi je određena dijagnoza CIS (carcinoma in situ)...radjena konizacija, zatim rekonizacija i dosao je uredan nalaz.
Naravno , nakon toga isla sam na trudnocu...
S'obzirom da nije bilo folikula (tokom folikulometrije), pocela sam sa hormonskom terapijom i pila
Klomifen. Praćenjem doktor mi je rekao da je na jajnicima nastao haos, stvorile se ciste, nesto nenormalno.
Zanima me da li je to nesto opasno? Da li sam uopste smjela uzimati tu terapiju?
Da li je postojala mogucnost metastaze karcinoma na jajnike, pa da je sad tu nesto nenormalno?
Unapred , hvala
U principu ne bi trebalo da bude nekih posledica, smirice se jajnici
A što se tiče grlića, smatrajte da ste izlečeni i ne razmišljajte o "metastazama" jer tome nema mesta...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 13, 2012 8:02 pm
Re: ciste na jajnicima
Da li moze da se odradi pregled ciste na jajnicima kolor doplerom za vreme menstrualnog ciklusa?I da li je za pregled neophodna puna besika kao i sa obicnim ultra zvukom?