Navlake , vadjenje zivca ili vadjenje zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
PartyRock
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 02, 2011 2:19 am

Navlake , vadjenje zivca ili vadjenje zuba

Post od PartyRock »

e ovako ja imam ogroman problem sa zubima . uopsteno zubi su mi strasno loseg kvaliteta , zadnje tri godine sam jednom godisnje popravljale sve zube . bila sam opsednuta zubima , prala sam ih milion puta dnevno , koristila konac stalno ali nista od toga mi ne pomaze , a svaki zubar mi je rekao da mi nece ni pomoci .
svi zubi su mi imali kvarove klase 5 :S i zubi mi se ne kvare na vrhu kao i vecina nego kvar ide sa strane od pocetka desni pa na gore . a sada ponovo imam kvarove cak i na onim zubima koje sam vec popravljala .
svaki put su mi ostavljali donje zadnje zube kao poslednju stvar za popravku za koju ja naravno nisam imala hrabrosti da odem jer imam katastrofalan strah od zubara . od 10 aenstezija i 10 popravki delovace mozda 3 , kod ostalih 7 ce me boleti i to prilicno .
e sad zadnji zubi donji su mi u katastrofalnim kvarovima tolikim da nemam nameru da ih popravljam jer cu umreti na stolici od bolova . zadnji zub koji ssam popravljala mi je malo falilo da se onesvestim od bola je je zubarka morala da mi otvara pulpu od zuba ( ili kako se to vec zove ) i to sve i pored anestezije .
ne znam sta da radim za ove zadnje ? da li da ih vadim , da li vadim zivac pa da mi stavljaju one sine i vestacke zube ? interesuje me koliko boli vadjenje zivca i na koje sve nacine sto bezbolnije to vadjenje zivca moze da se uradi ?
takodje par zubara mi je reklo da sa ovakvim zubima ( jer ne mogu da sprecim kvarove jer se kvare i pored redovne i preterane higijene ) bih morala da radim navlake na svim zubima ... ali niko od njih to ne zeli da mi uradi jer imam samo 19 god -_-
takodje me interesuje koja je najjaca anestezija koju zubari mogu da daju pored obicne lokalne ? da li takva anestezija moze da spreci bilo kakav bol ? i da li kod nas zubari rade potpuno uspavljivanje ? ( kao za operacije , posto bih ja najradije da me onesveste , skroz uspavaju ili tako nesto pa onda neka rade sta god zele :D )
Odgovori