TUMOR NA MOZGU

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
damnjanp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2012 10:39 pm

TUMOR NA MOZGU

Post od damnjanp »

Pre tri meseca sam posle krize svesti po tipu epi napada (Grand mall tipa) primljen na Klinički centar.Operisan sam posle sedam dana.
Patoloski nalaz - Astrocytoma diffusum, WHO gradus II
Dijagnoza - D43 - Neoplasmata cerebri et systematis nervosi centralis
MR - nalaz ukazuje na tumor fronto - parijetalno levo sa kompresivnim efektom na komorni sistem
Na poslednjem i jedinom konzilijumu sam dobio informaciju od doktora koji me je operisao Dr. Rakića da je velika sansa da se tumor vrati, i da se to desava u vecini slucajeva.Zanima me mišljenje i vasa iskustva?
Hvala.
Veliki pozdrav.
Pierrek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 11:47 am

Re: TUMOR NA MOZGU

Post od Pierrek »

Poštovani, dragi forumaši,

Već duže vremena pratim postove na ovom forumu koji je moram priznati malo "zarđao" u poslednje vrijeme. Kao što znate, moj otac boluje od Glioblastoma MF gradus IV, operisan je u aprilu 2011.godine i još uvijek vodimo bitku sa ovom opakom bolešću. Mnogo smo različitih preparata koristili, što od klasične medicine što od alternativne medicine. Dugo sam lutao po internetu, konsultovao raznorazne ljude i nekako se trudio da iskombinujem samo najbolje. Jer informacija je jako puno a vremena jako malo. Jer ovdje se vodi i bitka sa vremenom, vremenom da probate sve što je u našoj ljudskoj moći. Imajući u vidu koliko sam ostavio sati, neprospavanih noći da bih se što bolje raspitao o nečemu, o nekom lijeku, o nekom preparatu, te znajući kako je meni svaka pomoć bila i još uvijek je itekako dobrodošla, napravio sam jednu malu brošuricu o kompletnom toku bolesti. Ona predstavlja spoj svega što smo mi probali i do čega smo došli, kao i naše iskustvo i našu borbu sa opakim tumorom. Da ne bih svima odgovarao i pisao na forumu, a obzirom da nemam baš tako puno vremena, to vam sada svima poručujem da mi se obratite na mail [email protected], kažete da ste zainteresovani za brošuricu i za koga vam treba i ja ću vam je vrlo rado ustupiti u nadi da će moja iskustva pomoći nekome.

Znam kako je meni u početku sve bilo strašno i nepoznato a vremenom sam pravio malu bazu znanja na ovu temu. Želim to podijeliti sa ljudima kojima to stvarno treba u nadi da ćemo zajednički prebroditi ovu tešku bolest. Od trenutka kada mi je otac obolio, rekao sam sebi da ću se truditi da uvijek pomognem ljudima kojima je pomoć potrebna, posebno koji boluju od ovakvih bolesti. Jer su i meni drugi ljudi pomogli kada mi je to najpotrebnije bilo. Ovo je moj skromni doprinos tome. Hvala na razumijevanju.

Srdačan pozdrav svima, sve najljepše vam želim u ovoj godini, prvenstveno zdravlja, zatim ljubavi, sloge i vjere.

Bog vas blagoslovio...

Petar
Odgovori