Srcana insuficijencija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
LibraSun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 21, 2011 7:41 pm

Srcana insuficijencija

Post od LibraSun »

Upravo sam se istraumirala kad sam procitala o tome kao i o prognozama. Majka mi je imala infarkt pre oko godinu i po, posle toga joj je na drugoj arteriji uradjen stent, a treca je prohodna. Medjutim slucajno sam naisla na clanak o srcanoj insuficijenciji i shvatila da moja majka sad pati od toga. Budi je kasalj nocu, ima otoke oko noznih clanaka i zamara se samo prilikom nekog tezeg rada, koji naravno izbegava. Po onome sto sam procitala otprilike je u drugom stadijumu, a prognoze su da je smrtnost oko 50% u narednih 5 godina! Kako sad da zivim s tim?!

Ima li neko da mi kaze neku rec utehe ili neku preporuku sta da radi? Inace, ima 54 godine....

Uzasno sam se isprepadala :cry:
Korisnikov avatar
13th.wizard.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm

Re: Srcana insuficijencija

Post od 13th.wizard. »

Prognoze su tačne za NYHA klasu II.

Morate naći dobrog kardiologa koji se bavi CHF - chronic heart failure.

To vam je sve pitanje balansa i kontrola redovnih - zato pravac dobrom kardiologu koji zna da vodi vašu majku.

EHO srca je conditio sine qua non!
Odgovori