Visok puls srca???

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nordmaner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 25, 2011 5:43 pm

Visok puls srca???

Post od Nordmaner »

Evo ovako.Juce merio iz zezanja pritisak i vidim puls 110.I posle jedno sat vremena merio dok sam sedeo i imao 83 pa posle 76 otkucaja.Visok sam 1.81 imam 88 kg,redovno treniram u teretani,tri puta nedeljno.Cardio nisam radio da ne bih gubio na misicnoj masi.I pre par meseci kad sam merio sam imao oko 80 u toku dana.Pa sam se utripovao oko tog pulsa,jer cale mi ima oko 60 mada pije lekove i kaze kako imam veliki puls.Nekad se osecam napeto i usplahireno.kao da mi radi adrenalin i dosta sam zbrzan .Zanima me vase misljenje oko ovog.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Visok puls srca???

Post od drbgd »

zbog cega ste merili puls...???
Nordmaner
Novi član
Novi član

Post od Nordmaner »

Ma ovako cisto informativno.Doduse kad je pokazao 110 samo sto sam usao unutra iz baste pa sam merio nisam mirovao.Danas predvece sam opet merio i uglavnom je oko 70 mada kad sam se ispruzio i ono bas se smirio bio je 64 otkucaja.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nije nista ozbiljno - radi svoje sigurnosti mozete da uradite holter
Nordmaner
Novi član
Novi član

Post od Nordmaner »

A u toku dana dok nesto radim ili se krecem pa merim odma posle toga jel normalno da bude povisen??Jel treba sacekati neko vreme pre merenja??I na primer u toku dana dok ne treniram al normalno hodam ili radim neke sitnije poslove i tada treba da bude poviseniji nego u toku dana kad mirujem??
stajeovo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2011 8:03 am

Post od stajeovo »

ma i ja imam ubrzan puls, peje se do 100 i ne vise od toga...u zadnja 2,3 dana.dali su mi neki antibiotik protiv infekcije i od tada me jos vise uhvatilo.za novu godinu se skitalo,bilo je super,ali je put bio jako naporan. ekg je ok,mada pokazuje frekfencu na 100,danas je i manje,nego samo pomalo srce zalupa...nalazi od prije oko mjesec dana su svi bili u redu,holesterol,trigliceridi,secer i sve osalo je bilo u normali,gvozdje 19....
Odgovori