bazen i trudnoća

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Dejna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 22, 2004 11:28 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

bazen i trudnoća

Post od Dejna »

Možda je glupo pitanje, ali sam čula više različitih informacija, pa rekoh ajd da se raspitam i ovde. Koliko može ili ne može da šteti hlor ili neke druge hemikalije iz bazena??? Da li je potpuno bezbedno ići na bazen i plivanje u 4. mesecu trudnoće?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Ja licno nisam za koriscenje bazena i van trudnoce, a kamoli u trudnoci. U svakom slicaju lezerno prsno plivanje moze i u trudnoci, nikako leptir, kraul ili ronjenje.
Alexxa.mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 30, 2011 11:57 am

Re: bazen i trudnoća

Post od Alexxa.mama »

I ja sam četvrti mesec, želela bih na bezen, zatvoreni. Mnogo sam se ugojila 5,5 kg, a inače imam problema sa štitnom žlezdom i metabolizam mi je jako usporen. Plivanje je jedini vid rekreacije koji mi odgovra. Ovde na bazenu zimi uglavnom uopšte nema ljudi, mada su, ipak, svi protiv toga da idem, sem moje najbolje drugarice, koja išla na bazen celu trudnoću, 2 puta nedeljno i to u vreme letnje sezone. Svaki put pred odlazak na bazen je stavljala tampon umočen u kantarionovo ulje. Da li je moguće da ju je to sačuvalo od infekcija?
Alexxa.mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 30, 2011 11:57 am

Re: bazen i trudnoća

Post od Alexxa.mama »

Niko baš nema neki savet za mene?! :( :-?
Odgovori