varirajuci pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mimica3888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2010 7:14 am

varirajuci pritisak

Post od mimica3888 »

Postovani,

Imam problem sa variranjem pritiska.Vec duze vreme mi se desava da se povremeno probudim sa visokim krvnim pritiskom.Pritisak je od 180/120 do 140/90. Ja inace imam nizi pritisak 100/70, i sa njim normalno funkcionisem.Imam 35 godina, i nemam problem sa viskom kilograma, ali imam problem sa ispucalim kapilarima i cesto sam nervozna(stresan posao,zivot). Obicno se probudim sa visokim pritiskom,jako mi je lose, zamagljeno vidim ili vidim duplu sliku.Primetila sam da mi se to cesce desava poslednjeg dana menstrualnog ciklusa.Doktor mi je uradio EKG, laboratoriju (malo povisen secer, koji takodje varira od 5.1 do 7.6), i sve pripisao stresu. Dobila sam lorazepam od 1.5mg i to je sve.Moram da napomenem da se povisen pritisak desava i kada ni najmanje nisam nervozna, obicno rano ujutru ili cak u toku noci se probudim sa jakom glavoboljom i pritisak je visok.Molim da mi pomognete, sta da uradim da resim svoj problem.Unapred zahvalna!
S postovanjem,

Bojana
Odgovori