Potrebna pomoc

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Kuler
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 23, 2011 9:19 pm

Potrebna pomoc

Post od Kuler »

Pozdrav imam 19 godina
Pre 4 meseca sam poceo neku dijetu,koja je bila izgladnjivanje cisto.
E sad pre mesec dana sam imao zatvor na nedelju dana,i posle nuzde sam primetio veoma tvrdu stolicu kao kuglice neke spojene ,a po stolici sluz (na pocetku stolice je bila sluz) (zbog tog zatvora su mi se pojavili hemoroidi) pomislio sam da je zbog ishrane,pa sam krenuo sa supom,vocem,jogurtima i sada nemam zatvor,stolica je normalnog izgleda ali po stolici je i dalje na pocetku sluz.
Krvi po stolici i na stolici nema kolko sam uvedeo.
Inace smrsao sam(mada mislim da je to zbog dijete sigurno)
Takodje nemam kao pre nagon za nuzdu jasan,vec se to vise svodi u lovljenju kad cu da odem u vc.A neposredno posle zatvora tog sam imao 2-3 dijareje.
Ne osecam nikakve grceve i bolove u stomaku.
Takodje pred taj zatvor sam bio bolestan dosta (prehlada nekakva)

Ako neko zna sta je ovo i sta da radim ?
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Potrebna pomoc

Post od quincekap »

A,koju dijetu si isprobavao? Napisi sta si tada jeo.

Mozda je prosao ovih dana i stomacni virus kroz tebe,jer haraju sad virusi,a obzirom da si bio bolestan,opao ti je i imunitet.Pa,jos i ta dijeta,sigurno je doslo do pada imuniteta.

Pokusaj cajevima da regulises sve.Ne znam bas koji tacno da ti preporucim,mozda caj od kantariona (mada je on vise za zeludac,ali deluje i na creva),onda caj od pelina,ali u jako maloj meri ga treba piti, jer kad se pije u vecoj meri,moze biti toksican.Dobar je za prolive,varenje,itd..Gorak je i zato ga treba u prokuvanih 300 ml staviti prstohvat,procediti posle par minuta i pijuckati. Za creva su ti jos dobri mesavina hajducke trave,nevena i ne mogu da se setim trece biljke,da li kopriva ili kantarion.Valjda ce me neko dopuniti od forumasa.Dobar je i caj od divljeg origana (firma Probotanik,imas o njemu na njihovom sajtu).

Za sluz ne znam tacno,moze biti svasta.Ako te bas muci to,moraces da zakazes kod gastroenterologa ili bar kod proktologa da ti proveri da nije mozda od hemoroida ili imas neki poremecaj u varenju uzrokovan nekim mikroorganizmom.
Kuler
Novi član
Novi član

Post od Kuler »

quincekap napisao:A,koju dijetu si isprobavao? Napisi sta si tada jeo.

Mozda je prosao ovih dana i stomacni virus kroz tebe,jer haraju sad virusi,a obzirom da si bio bolestan,opao ti je i imunitet.Pa,jos i ta dijeta,sigurno je doslo do pada imuniteta.

Pokusaj cajevima da regulises sve.Ne znam bas koji tacno da ti preporucim,mozda caj od kantariona (mada je on vise za zeludac,ali deluje i na creva),onda caj od pelina,ali u jako maloj meri ga treba piti, jer kad se pije u vecoj meri,moze biti toksican.Dobar je za prolive,varenje,itd..Gorak je i zato ga treba u prokuvanih 300 ml staviti prstohvat,procediti posle par minuta i pijuckati. Za creva su ti jos dobri mesavina hajducke trave,nevena i ne mogu da se setim trece biljke,da li kopriva ili kantarion.Valjda ce me neko dopuniti od forumasa.Dobar je i caj od divljeg origana (firma Probotanik,imas o njemu na njihovom sajtu).

Za sluz ne znam tacno,moze biti svasta.Ako te bas muci to,moraces da zakazes kod gastroenterologa ili bar kod proktologa da ti proveri da nije mozda od hemoroida ili imas neki poremecaj u varenju uzrokovan nekim mikroorganizmom.
Hvala na odgovoru,inace sam sam eksperimentisao sa dijetom (smucila mi se kilaza pa sam pomislio daj sto brze) nekoliko musli barova izutra i 4 jabuke popodne i tako 2-3 meseca (znam da sam magarac,ali jbg smucilo mi se).Ja se osecam potpuno normalno,nisam malaksao itd,sve uopste normalno.
Probacu sa tim cajevima,a i oticicu do doktora,bolje da proverim sta je.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Ono sto mozes jos da uradis je da odneses stolicu na analizu (koprokultura i da odrade na gljivice),jer u musliju i zitaricama generalno se cesto nalazi plesanj (gljivica),mada bi imao ceste gasove,nadimanja,kao jedan od prvih simptoma da ti se povecala Candida u crevima.

Ako hoces da smrsas,samo izbaci hleb i slatkise i garantovano gubis kilograme.Jedi supe od kuvanog mesa,jaja,kuvano povrce,dinstano,nesto smuckaj kao gulas,pilav......Kad kupujes mleveno,trazi da ti na licu mesta samelju junece meso,smanji svinjsko i ukljuci belo meso i ribu.Pravi salate sa maslinovim uljem.Verovatno to vec i znas,stalno se prica o tome.Dug je proces oporavka creva i generalno celog organizma.Nekad je potrebno i 2 god.

Samo izbaci ova industrijska testa koja su puna kvasca,aditiva,margarina.Moze neko da ti umesi hlebcice od integralnog brasna ili dodatog heljdinog brasna,pa stavis malo ulja,suncokretovo i laneno seme,itd... Ili predji na proju,kacamak.

Laneno seme ti je dobro za zatvor.
Kuler
Novi član
Novi član

Post od Kuler »

Ono sto mozes jos da uradis je da odneses stolicu na analizu (koprokultura i da odrade na gljivice),jer u musliju i zitaricama generalno se cesto nalazi plesanj (gljivica),mada bi imao ceste gasove,nadimanja,kao jedan od prvih simptoma da ti se povecala Candida u crevima.
Pa akd bolje razmislim imam ja gasove i to povelike,nadimanja imam samo pred gasove ali posle je ok.Samo sto imam gasove po 100 puta u toku dana.
Moguce da je ovo
bandina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 29, 2011 7:23 pm

Post od bandina »

Pozdrav , iscitala sam skoro sve teme,svuda se pomalo pronasla a nigde konkretno.

Molila bih za savet, sta da radim.Imam bolove u stomaku,i to u gornjem i u levom delu stomaka.Pocela su da me bole i ledja,udara
i u kuk.
Sem bola,ponekad me i pece u tom delu,u velikom sam strahu.
Sve to prati podrigivanje, gasovi,ponekad mucnina,dijareju nemam.Do septembra sam bila na redukovanoj ishrani da bi regulisala trigliceride,a od tada manje vodim racuna o ishrani,jedem a kilogrami idu dole.Do sada sam izgubila 3-4kg.
Bila sam kod gastroenerologa,uradila ultra zvuk,ct abdomena(bez reagensa),radila gastroskopiju,labaratoriju,test na okultno krvarenje,
markere CA19-9 I CEA,i svi rezultati su OK.
Sta jos, sem kolonoskopije koju odlazem, da uradim.Dala sam i stolicu na analizu i sutra cekam rezultate.
Hvala
Odgovori