Molila bih ako neko moze da mi pomogne i desifruje rezultate od patolosko histoloskog nalaza
Carcinoma planocellulare nonkeratodes exulaceratum et infiltrativum mucosae et texti fibrosi et muscularis et spatii perineuralis et perivascularis-HG 2
limfni cvorovi,4/4 su pregledani i tu pise na srpskom da nema celija tumora i uradjena je i tonsillitis ehronica nonspecificata isto bez elemenata tumora
nadam se da nisam nesto pogresno napisala da ne bi dolazilo do zabune,inace otac mi je operisan pocetkom meseca i pri tom mu je odstranjen krajnik,deo vilicne kosti i deo zdrela.
pomoc oko tumacenje rezultata,rak korena jezika
Re: pomoc oko tumacenje rezultata,rak korena jezika
Ovako... ovaj tumor je delom ulcerozni a delom infiltrativni. Infiltrativni znači da se širi unutar baze jezika pa da se stoga spolja i ne vidi najbolje koje je veličine jer je golim okom nevidljiv. Ulcerozni znači da je delom vidiljiv tj. da je nastala ''rupa'' na bazi jezika, taj deo je vidljiv. Mukoza je površni deo jezika, tumor se nalazi u tom delu ali se proširio i na mišićni deo jezika kao i perivaskularno i perineuralno (okolo najbližih krvnih sudova i živaca tog dela jezika) što donekle povećava rizik od metastaza. Međuti, u nalazu piše da nema metastatski izmenjenih limfnih čvorova što je za sada dobro. Pretpostavljam da su i krajnici odstranjeni i takođe su bez promena.maukica napisao:Molila bih ako neko moze da mi pomogne i desifrurezultate od patolosko histoloskog nalaza
Carcinoma planocellulare nonkeratodes exulaceratum et infiltrativum mucosae et texti fibrosi et muscularis et spatii perineuralis et perivascularis-HG 2
limfni cvorovi,4/4 su pregledani i tu pise na srpskom da nema celija tumora i uradjena je i tonsillitis ehronica nonspecificata isto bez elemenata tumora
nadam se da nisam nesto pogresno napisala da ne bi dolazilo do zabune,inace otac mi je operisan pocetkom meseca i pri tom mu je odstranjen krajnik,deo vilicne kosti i deo zdrela.
Tako da je za sada ovo dobar nalaz.
Re: pomoc oko tumacenje rezultata,rak korena jezika
hvala na odgovoru.citava zbrka je nastala kada su nam isti rezultat protumacili na dva nacina.jedan dr.je rekao da je sve u redu tj da nema metastaze a na onkoloskoj komisiji su rekli sasvim nesto drugo.TNM parametri su isto na 0.Indukovana je postoperativna radioterapija i spominjali su nekih 6 nedelja da ce biti u bolnici.s obzirom na to koliko ce provesti u bolnici da li to znaci da ce biti intezivnija radioterapija ili neki blazi oblik.u svakom slucaju bokily hvala na odgovoru